Yeni araçlar tanıtıldı

Zonguldak’ta Halk Sağlığı Müdürlüğünce evde bakım hizmetleri kapsamında hizmete alınan araçların tanıtımı yapıldı.

Yeni araçlar tanıtıldı
Zonguldak’ta Halk Sağlığı Müdürlüğünce evde bakım hizmetleri kapsamında hizmete alınan araçların tanıtımı yapıldı. 
Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen araç tanıtım törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve kurum personeli katıldı.
Beş adet evde sağlık hizmeti aracının yanı sıra bir adet sağlıklı yaşam aracının tanıtımının yapıldığını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, şöyle dedi:
“Bir tane sağlıklı yaşam aracı, beş tane de evde sağlık hizmeti aracı, iki ambulansımızla hasta nakillerini gerçekleştireceğiz. Sağlıklı yaşam aracımız bakanlığımız bize verdiği, sadece sağlık okur yazarlığın arttırmayı hedefliyoruz. Çeşitli programlarda bu aracı kullanacağı. Halkımızı bu araçlara gördüklerinde başvurması ve her türlü bilgiyi almalarını istiyoruz. Her türlü sağlık konusunda bilgi olarak danışabilecekleri bir araç olacak. Bu bizim Zonguldak’ın aracıdır. Hizmet ağımızı geliştirmek amacıyla beş aracı daha faaliyetteler. Hasta nakillerini de ambulanslar ile sağlayacağız. Aile Sosyal Politikalar, belediyeler ile birlikte protokol imzaladık. Evde bakım hizmetleri kapsamında ziyaret edilen evlerde belediyeler ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nü ilgilendiren konuları kendilerine bildireceğiz. Protokole istinaden ağımız genişlettik.”
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 06:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER