YENİ YILA YER ALTINDA GİRDİLER

YENİ YILA YER ALTINDA GİRDİLER
gundemeregli.com-
Zonguldak’ta maden ocağında çalışan madenciler, yeni yıla mesai arkadaşlarıyla girdi. Ailelerinden uzak buruk bir kutlama yapan işçiler, patlama riskine karşı yaş pastaların üzerinde mum yakmadılar.
Birçok yerde çeşitli yılbaşı eğlencelerinin aksine taş kömürünü çıkartmak için yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, saatler 23.59´u gösterdiğinde mola verdi. Yeni yıla yerin metrelerce altındaki maden ocağında giren Akkurt Madencilik işçileri yılbaşında yaş pasta kesti. Yeni yılını başını kutlayan işçiler, söyledikleri türküler ve şarkılarla eğlendi. 10’dan geriye sayan işçiler yeni yıla birbirlerini kutlayarak geçirdiler.
Söylediği şarkılar ile mesai arkadaşlarını duygulandıran Ali Tabak isimli maden işçisi, “12 seneden beri bu işi yapıyorum. Yılbaşlarını ailemizden ayrı geçiyoruz. 2014 yılının herkese sağlık, mutluluk, bol kazançlı ve hayırlı bir ömür yaşamalarını isterim. Allah hepimize kazasız belasız çalışmayı nasip etsin” diye konuştu.
8 yıldır madencilik yapan Oktay Taş ise, “Evliyim ve iki çocuğum var. Yine her zaman ki gibi yeni yılımızı madende geçiriyoruz. Her madenci gibi ailemizle birlikte yılbaşını geçirmek isteriz. Ama şartlar bunu gerektiriyor” dedi.
13 yıllık maden işçisi Nurettin Durmaz ise, “İki çocuğum var. Genellikle her yılbaşını çalışarak geçiriyoruz. Herkese mutlu seneler dilerim. Çalışıyoruz, vatana millete kazancımız olsun diye çalışıyoruz” dedi.
İşçilerin çavuşluğunu yapan Rafet Sofuoğlu da, “2006 yılında Akkurt Madencilik şirketinde işe başladım. Çavuş olarak işime devam ediyorum. Her sene olduğu gibi bu yılda yeni yılı arkadaşlarımızla kutladık. Gönül isterdi ki yeni yılı ailemizle birlikte kutlayalım. İşte olduğumuz için yeni yılı çoluk çocuğumuzdan ayrı geçiriyoruz. 2014 yılının tüm İslam alemine tüm arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“MADENCİLİK EN ZOR MESLEK”
Akkurt Madencilik’te maden mühendisi olarak görev yapan Uğur Akkurt ise, “2006 yılından bu yana çalışıyorum. Evliyim. Biz madenci arkadaşlarla her yılbaşını genelde yer altında geçiririz. 2014 yılının işçi arkadaşlarımıza, madenci arkadaşlarımıza kazasız, belasız, sağlıklı, sıhhatli, bol kazançlı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Madencilik dünyanın en zor mesleklerinden bir tanesidir. Biz herkes gibi gönül ister ki ailemiz ile birlikte yılbaşını geçirelim. Bu konuda içimizde bir burukluk var ama madenci arkadaşlarımızla birlikte geçirdiğimiz için de sevinçliyiz. Yer altında çalışmak zor. Yer altı şartları da zor. Ama biz Allah’a şükür kazasız-belasız her yıl olduğu gibi bu yılı da geçiririz. Ben bütün madenci arkadaşlarımızın tekrar yeni yılını kutluyorum” diye konuştu.
Madenciler, kısa süren yılbaşı kutlamasının ardından çalışmaya devam etti.
Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2014, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER