Yeniceliler Derneğinden muhteşem gece

Karadeniz Ereğli Karabük Yeniceliler Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak gerçekleştirlen Birlik beraberlik ve dayanışma gecesinin 5.si düzenlendi.

Yeniceliler Derneğinden muhteşem gece


Karadeniz Ereğli Karabük Yeniceliler Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak gerçekleştirlen Birlik beraberlik ve dayanışma gecesinin 5.si düzenlendi.

Kdz. Ereğli Anatolya Düğün salonunda gerçekleştirilen geceye, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal,Siyasi partilerin milletvekili adayları ,dernek yöneticilerinin yanı sıra aileleri ve  Ereğli´de yaşayan Karabüklü vatandaşlar katıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin sahne aldığı gecede davetliler keyifli dakikalar geçirirken,geceye katılımın oldukça yoğun olduğu gözlemlendi.

Bu yıl birlik, beraberlik ve dayanışma gecesinin 5.sini gerçekleştirdiklerini belirten Karadeniz Ereğli Karabük Yeniceliler Kültür Eğitim ve Dayanışma DerneğiYönetim kurulu başkanı Şener Mısırlı ,”Dernekler sivil toplum kuruluşunun ilk basamağıdır. Birlikteliği dayanışmayı yardımlaşmayı kültürel varlıkları ortaya çıkaracak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlar üyeler ve hemşehriler arası iletişim kurmayı sağlarlar” dedi.

EN BÜYÜK ARZUMUZ BURS VERMEK
 
Başkan Mısırlı,  derneğin çalışmalarından ve faaliyetlerinden kısaca bilgi verirken,Üyeler ve hemşeriler arasındaki birlik beraberliği daha ileriye taşımak için bu tür programlarının devam edeceğini belirterek şunları söyledi; “Önümüzedeki yıllarda bu faaliyetlere ilave olarak üniversitede okuyan dernek üyelerimizin çocuklarına imkanlarımız ölçüsünde burs vermek en büyük arzumuz,Bu hedeflere yönelik çalışırken,Tüm üyelerimizin ve hemşerilerimizin desteğine kuşkusuz çok ihtiyacaımız var.bunu bizden esirgemeyeceklerini biliyoruz”şeklinde konuştu.
 
TEMSİL NOKTASINDA MAALESEF YOKUZ
 
Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) 2014 nüfus verilerine göre Zonguldak ve Ereğli’de yaşayan Karabüklülerin 3.sırada yer aldığını ifade eden Mısırlı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Malüm seçim süreci içerisindeyiz 7 Haziranda yapılacak genel seçimlerin Yenicemiz, Ereğlimiz ve Ülkemize hayırlı olmasını diler tüm partilerimize ve adaylarımıza seçim çalışmalarında başarılar dilerim.Şüphesiz ki her adayın amacı ülkemize ilimize ve ilçemize en iyi hizmet yapmaktır.Kazasız belasız bir seçim süreci geçirmek en büyük temennimizdir . Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) 2014 nüfus verilerine göre Ereğli’de yaşayan Karabüklüler 2646 kişi ile 3. Sırada Zonguldak genelinde’de 32 00 kişiyle yine 3.sıradadır.Bu kadar sayıya rağmen Zonguldak ve Ereğlide temsil noktasında maalesef yokuz.Bu önemli gücü doğru ve yerinde kullanmalı üyelerimiz ve çevremizi bu konuda cesaretlendirmeli ,yapacağımız çalışmalarla Zonguldak ve Ereğli kamuoyunun dikkatini çekmeliyiz.”dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER