YEREL BASIN ÖNEMLİDİR

YEREL BASIN ÖNEMLİDİR
gundemeregli.com-Zonguldak Gazeteciler Cemiyet Başkanı Derya Akbıyık önderliğinde ilçe dernek başkanları ve gazeteciler Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı makamında ziyaret ettiler.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Derya Akbıyık ve ilçe dernek başkanlarının ziyaretinden oldukça memnun olan Vali Ali Kaban gazetecilerle yakından ilgilendi.
Ziyaret sırasında konuşan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Derya Akbıyık ildeki gazeteler hakkında Vali Kaban’ı bilgilendirdi. Akbıyık konuşmasında “ZGC Başkan, yönetim, onur kurulu, ilçe dernek başkanları ile beraber sizleri ziyaret ediyoruz. Öncelikle görevinizde başarılar diliyorum. ZGC olarak 1949 yılında kurulduk. 64 yıllık bir cemiyetiz. Kurucu üyemiz Bedri Erel bugün aramızda. Sayın valim ZGC olarak ana ilkelerimiz gazete ve gazetecilerin hakkını savunmaktır. Onların sorunlarına çözüm üretmektir. Bizim görevimiz gereği ne ise onu yerine getiriyoruz. ZGC olarak kendi binamızı yeniledik. Şuan halen kiradayız. Üyelerimize yönelik sarı basın kartı çalışmasında önemli ilerlemeler kaydettik. Yaklaşık 55 sarı basın kartı sahibi üyemiz var. Bugün burada üyelerimizin yüzde onu bulunmaktadır. ZGC ili temsil etmektedir. İlçe dernekleri ZGC ile ortak hareket etmektedir. Gazeteciler olarak şehrin sorunlarını haber yaparız, ilgili ve sorumlulara neler yapılması konusun da göreve davet eder, halkımızı ve kamuoyunu bilgilendiririz. Gazetecilik sorumluluğunda hareket ederiz. Basın ahlak esasları bizler için önemlidir. Yalan, tehdit, iftira ve objektif olmayan haberlere imza atanlar olursa gerekeni yapar ve ihraç ederiz. ZGC olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonuna bağlıyız. TGF 73 ilde örgütlenmiş ve bu sayıyı 81 çıkaran bir çalışma içerisindedir. Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürlüğü bugün görev yapmaktadır. BİK’ in Zonguldak’a gelmesi için uğraştık. 2014 yılının ikinci yarısından itibaren BİK ilçelerde de görev yapacak. BİK Zonguldak basınına kalite getirmiştir, profesyonel bir çalışma sağlamıştır. Gazetelerin kurumsallaşması için yönlendirici olmuştur. Bugün ZGC ve ilçe dernekleri ile beraber TOKİ çalışmasını başlatmıştır. Burada amaç medya mensuplarının konut sahibi olması için çalışıyoruz. Burada daha önceki valimizin de destekleri ile TOKİ projesini hayata geçirdik. Bu çalışma da Meclis başkanımız, Belediye başkanımız, BİK Genel Müdürü, BİK Zonguldak Şube Müdürü, İl Çevre Ve Şehircilik Müdürümüzün de katkıları ve destekleri olmuştur. Projemizde mutlu sona ulaşmak üzereyiz.
Sayın valim TOKİ projesi bizler için çok önemlidir. Ayrıca Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün İl Müdürlüğü’nün Zonguldak’a gelmesi için uğraşı içerisindeyiz. Sayın Valim bu konuda sizden de destek bekliyoruz. Ayrıca Zonguldak yerel gazete satış noktası oluşturduk. Burada amaç Zonguldak yerel gazetelerinin halkla buluşmasını sağlamaktır. Bu basın noktasının cemiyet ve ilçe derneklerle hayata geçirdik. İşletmeciliğini ise Zonguldak gazeteciler cemiyeti üstlendi. Bu projede de önemli ilerlemeler sağladık. ZGC olarak gazetecilerin şartlarını en iyi şekil de sağlamak için mücadele içerisindeyiz” dedi.
Akbıyık, Zonguldak yerel basını hakkında da Vali Ali Kaban’a bilgilendirme de bulundu. Zonguldak Valisi Ali Kaban konuşmasın da, “ZGC Başkan, yönetim, onur kurulu, ilçe dernek başkanlarını görmek beni mutlu etmiştir. ZGC 64 yıllık bir yapısı ile önemli bir STK’dır. Gazeteciler bir il için önemli etkendir. Her zaman sorumlulukları çerçevesinde çalışmalılardır. Yerel basın önemlidir. Şehrin gelişimine katkı verir. Zonguldak’ın sorunlarını öğrenmeğe ve çözmeye geldik. Bugün ulaşım dahil sorunlar üzerinde aciliyet gereken konular masaya yatırılacaktır. Filyos, önceliğimizdir. Üzerinde çalışacağız ve hayata geçireceğiz. Zonguldak’ın ilçelerini tek tek gezerek tanıyacağız. Zonguldak önemli bir ilimizdir. Türkiye’nin başkentinden, emeğin başkentine geldik. Cumhuriyetimizin ilk ilinde başarılı çalışmalar yapacağız. Ordu ilimizde görev yaparken organize sanayisinde canlılık yarattık. Ordu organize sanayisi şehrin merkezindeydi. Şimdi ise şehrin dışında ve önemli bir istihdam sağlıyor. Zonguldak’ta ki organize sanayileri canlandırmak gerekir. Özellikle sektorel teşvik olabilir. Ekonomi çeşitliliği sağlanabilir. Havaalanı nasıl canlandırılabilir, bunları düşüneceğiz ve hayata geçirmeğe çalışacağız” dedi.
Zonguldak valisi Ali Kaban ziyaretinde, Ereğli, Çaycuma ve Alaplı gazeteciler dernekleri başkanları da ilçeleri ile ilgili bilgilendirme de bulundular. Ziyarette Gazeteciler Vali Kaban’a çiçek takdim ettiler.
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER