YEREL MEDYAYA ´SAYFA TASARIMI´ SEMİNERİ

YEREL MEDYAYA ´SAYFA TASARIMI´ SEMİNERİ
gundemeregli.com-Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, yazılı yerel medya çalışanlarına yönelik mizanpaj (sayfa tasarımı) eğitim semineri düzenleneceğini belirtti.
BİK - Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) işbirliğiyle, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı´na (BAKKA) 2014 Teknik Destek Eğitim Programı kapsamında ‘Basın Mensupları Kaliteli Hizmet İçi Eğitim Programı’ başlıklı proje sunduklarını açıklayan BİK Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, projenin başarılı bulunduğunu belirterek detayları hakkında bilgi verdi. Topaloğlu yaptığı açıklamada, söz konusu eğitim seminerine yerel medyada görev yağan tüm çalışanların katılabileceğini, seminerin amacının; yerel basına içerik ve görsel anlamda kalite kazandırmak olduğunu belirtti.
BİK Zonguldak Şubesi’nin açıldığı Haziran 2011 tarihinden buyana yerel basına önemli katkılar sunduklarını anlatan Topaloğlu, Proje kapsamındaki eğitimi İstanbul, Aydın ve Kocaeli üniversitelerinin iletişim fakültelerinde görsel iletişim, tasarım yönetimi, masaüstü yayıncılık ve tasarım felsefesi derslerini veren öğretim üyesi ve Gazeteci Hasan Fehmi Ketenci verecek. Toplamda 54 saat sürecek olan programda atölye eğitiminin de gerçekleştirilecek. Bu eğitimlere kentimizde günlük hazırlanan gazetelerin sayfalarını hazırlayan sayfa sekreterlerinin yanı sıra, gazetelerde görev yapan editörler ve yazı işleri müdürlerinin de katılacağı umuyorum. Çünkü burada sayfa sekreterlerinin eğitiminin yanı sıra, gazete sayfasına girecek haber, ajans haberinin gazete haberine nasıl çevrileceği, yazı ile görsel uyumu, sayfa sekreterinin mizanpajı yapmada ne kadar özgür olacağı konusunda temel bilgiler verilecek. Eğitimler sırasında Türkiye’nin farklı illerindeki ile dünyanın farklı ülkelerindeki yerel gazetelerin birinci sayfaları irdelenecektir. Eminim ki, verilecek bu eğitimlerden sonra gazetelerimizin sayfaları görsel açıdan daha iyi olacaktır” dedi.
ZGC Başkanı Derya Akbıyık ise, BİK Zonguldak Şube Müdürlüğü ile hazırlamış oldukları projeyi onaylayan ve kendilerine destek olan başta Zonguldak Valisi Ali Kaban ve BAKKA yetkililerine teşekkür etti. Yerel basının maddi, teknik ve fiziki koşulların yetersizliğinin yanı sıra yetişmiş eleman eksikliğinin önemli yer tuttuğunu dile getiren Akbıyık, kentte görev yapan tüm meslektaşlarımıza yönelik bundan sonra yapılacak her türlü projenin içinde yer almak istediklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 05:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER