Yıldırım: ´60´ı polis 3´ü asker toplam 208 şehidimiz var´

Yıldırım: ´60´ı polis 3´ü asker toplam 208 şehidimiz var´

Yıldırım: ´60´ı polis 3´ü asker toplam 208 şehidimiz var´

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 60ı polis, 3ü asker ve 145i sivil toplam 208 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

  Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimine direnen Türk halkının 145’i sivil 208 şehit verdiğini söyledi. Yıldırım, Bunların hesabını öyle çetin soracağız ki bunun hesabını görecekler. Görmezsek bu dünyada da öte dünyada da rahatlık yok bize dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, darbe girişiminin milletin iradesiyle başarısızlıkla sonuçlandığını kaydederek, Bunda Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Millet bedel ödemesin, gerekirse biz beden ödeyelim’ diyerek ortaya koyduğu irade ve milletimizin olayı sükunetle karşılayıp gereken adımların geciktirmeden atmasının büyük bir katkısı vardır diye konuştu.

Alçak kalkışmada şehit olan ve yaralananlarla ilgili son durumu da paylaşan Yıldırım, 208 şehidimiz var. 60 tanesi polis, 3’ü asker, 145 sivil. Bunlar şehitlik mertebesinin en üst seviyesine çıkmışlardır. Bin 491 de yaralımız var dedi

Darbe girişiminde zarara uğrayan tüm vatandaşların zararlarının giderileceğini kaydeden Başbakan, görevden el çektirilen, gözaltına alınan ve tutuklananlarla ilgili de sayı verdi. 7543 gözaltı olduğunu anlatan Yıldırım, 316 darbecinin tutuklandığını, 24 darbecinin öldürüldüğünü, 50 darbecinin yaralı ele geçirildiğini, 5 HSYK üyesinin üyeliğinin düştüğünü, 2 bin 735 hakim ve savcının da açığa alındığını anlattı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Hain girişimin karşısında duran tüm partilere, yazılı ve görsel basına, sivil toplum kuruluşlarına, vali, kaymakam ve emniyet müdürlerine teşekkür etti. En büyük teşekkürse milleteydi:

Çarşaflı bir hanımefendi kamyon direksiyonunda, yanında modern giyinimli bir hanım muavin koltuğunda oturuyor. Arkası hınca hınç dolu gidiyor. Bu fotoğraf, gözlerimden damlaların düşmesine neden olan fotoğraftır. Ayrımız gayrımız yok. Bunu 15 Temmuz gecesi milletimiz bir kez daha ispat etmiştir.

LÜTFEN BU CANİLERLE SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ BİR TUTMAYIN

Başbakan, darbeye yeltenenlerle silahlı kuvvetlerin bir tutulmamasını özellikle istirham ederek, Bu darbe girişimi TSK bünyesinde başlatılmış olsa da, bunu yapmaya çalışanların vatanını, milletini, bayrağını seven subay ve astsubaylarla hiçbir alakası yoktur. Bunlar eli kanlı terör örgütü mensuplarıdır. Lütfen bu canilerle Silahlı Kuvvetlerimizi bir tutmayın. Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin göz bebeğidir, bölücülükle mücadele büyük bir mücadele vermektedir. Bu hain girişimde bulunanların Silahlı Kuvvetleri temsil edemeyeceği ve bu hususu değerlendirirken askerimize, ordumuzun itibarın zarar verecek hareketlerden vatandaşlarımız lütfen uzak olsunlar ifadelerini kullandı.

SENARYO DİYENLERE CEVAP VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım, darbe yeltenmesinin bir senaryo olduğunu söyleyen FETÖ sempatizanlarına da cevap vererek, Bu darbe teşebbüsünün Türkiye demokrasisine karşı olduğu ayan beyan bellidir. Arkasında bunların ’kainat imamı’ dedikleri, cümle alem biliyor. 7 bin 500 gözaltına alınanlardan bu kişinin adresinin çok net olarak belgeleriyle elimizde olduğunu bilmekte fayda var. Konuşacak çok şey var ama her şeyi zamanı gelince söyleyeceğiz dedi.

HAVA SAHASI GÜVENLİ Mİ ?

Hava sahasının güvenliği konusunda bir endişe olmadığını duyuran Başbakan, meydanların bir müddet daha boş bırakılmaması gerektiğini de yineledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER