Yıldız,Kardeşlik özlemini bir nebze de olsun Siirt’de giderdik

Yıldız, Kardeşlik özlemini bir nebze de olsun Siirt’de giderdik

Yıldız,Kardeşlik özlemini bir nebze de olsun Siirt’de giderdik

Kdz. Ereğli AK Ocaklar Derneği tarafından kahvaltıprogramı düzenlendi. Kdz.Ereğli AK Ocaklar derneği binasında düzenlenenkahvaltıya, Kdz.Ereğli  AK Ocaklar Derneği Başkanı Celal Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleriile  AK Parti Kdz. Ereğli Engelli KomisyonBaşkanı Erol Acar ve Gazeteciler  katıldı. Kahvaltı programı öncesi konuşan Başkan Yıldız, EreğliAk Ocaklar Derneği olarak, son zamanlarda artanterör olaylarına tepki göstermek için Siirt’e nöbet tutmaya gittik, Siirt AkOcaklar Derneği Başkanımız Özgür Öztürk tarafından karşılandık ve 50 kişilikgrup ile burada sabaha kadar nöbet tuttuk “dedi.

YILDIZ ; DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Öncelikle Kdz. Ereğli Belediye BaşkanıOpr Dr Hüseyin Uysal ve Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakıra ve tüm üyelere desteklerinden dolayı teşekkür eden Ereğli AK Ocaklar Derneği Başkanı Celal Yıldızyaptığı konuşmada şunları söyledi; ”27 Ağustos 2016 günüSiirt’e gittik, teröre karşı bir gece orada nöbet tuttuk. Oradaki karşılamagerçekten yaşamaya değerdi. Vatandaşın bizden müthiş bir beklentisi, müthiş biralgı oluştu diyebiliriz. Batıdan insanların gelip yanlarında olmalarınıbekliyorlarmış gerçekten, böyle bir özlem varmış daha doğrusu. Biz kardeşliközlemini bir nebze de olsun Siirt’ de kendi arkadaşlarımızla giderdik. Siirt’de kendi AK Ocaklarımızca İl Başkanı Özgür Öztürk bey tarafından karşılandık.

YÜKSEKOVA’DAN,HAKKÂRİ’DEN VAN’DAN DAVET GELDİ

Şehir girişlerinde bazı noktalarda kontrol noktalarıoluşturulmuş, oradaki güvenlik güçlerimize Zonguldak Ereğli ilçesindengeldiğimizi, teröre karşı bir gece nöbet tutacağımızı söyleyince gözlerigülmeye başladı, bize sarılmaya başladılar ve kimliklerimize dahi bakmadılar.Valilik binası önüne gittik, kalabalık bir grup vardı bizi bekleyen, kendileriile sabaha kadar nöbet tuttuk oturduk, geldiğimiz için çok sevindiler. Allahsizden razı olsun dediler. Doğu ve Güney Doğudaki illerimizde yaşayaninsanlarımız bizlerden böyle bir beklenti içindeler. Biz Siirt’le başladıkinşallah bundan sonra STK’lar, Türkiye’nin değişik bölgelerindeki gruplarülkemizin diğer illerine gitmeyi düşünürler ve uygularlar. Biz bu programıtamamladıktan sonra Yüksekova’dan, Hakkâri’den Van’dan bize de davet geldi.Buradan Bütün STK’lara sesleniyorum, bir gecenizi harcayın gidin orada yaşayın,oradaki insanlarla beraber geçirin, oradaki insanların misafirperverliğini,insanlığını, size bakışını görün, yaşayın.

ACAR, ASLA KİRLİ EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Engelliler KomisyonuBaşkanı Erol Acar’da yaptığı konuşmada , “Batıdan doğuya kardeşlik köprüsükapsamında Siirtli kardeşlerimiz ile teröre karşı nöbet tutmaya gittik, Terörükınıyor ve lanetliyoruz. Ülkemizde dış güçlerin piyonu olan terör odaklarımilletimizin dik duruşu, birlik ve beraberliği sayesinde asla kirli emellerineulaşamayacaktır” dedi.

ALABAŞ,EREĞLİDEN HİÇ BİR FARKI YOKTU

Ak Ocaklar şubesine üyeliği olmayan ve Gönüllü olarakçalışan Bahar Alabaş isimli vatandaş ise Siirt anısını şu şekilde anlattı ; “Sadeceoraya gittiğimde hissettiğim şey, Ereğli’den hiçbir farkı yoktu, sanki onlarbizi bekliyorlarmış, tanıyorlarmış gibiydi. Nereden geldiklerimizisorduklarında Zonguldak Ereğli’den geldik dediğimizde önce şaşkınlık ondansonra da gözlerinin içini güldüğünü gördüğüm zaman zaten o 1500 km hiç bizimgözümüzün önüne gelmedi. Bir adım sadece bu. Diğer dernekler, insanlar, sivil kuruluşlarda buna öncü olurlar” dedi.

KORKMAZ, BİZLERİ GÖRÜNCE ONLARIN GÖZÜNDEKİ SEVİNCİGÖRDÜK

Son olarak konuşan Temel Korkmaz ise yaptığı konuşmada, “Bengenellikle oradaki emniyet güçleri mensupları ile konuştum, hepsine çok güzelmoral olduğunu ve bu işin herkesin yapması gerektiğini orada gördüm. Oradakiemniyet güçlerinin morale ihtiyacı olduğunu, her zaman tehlikenin içerisindeolduklarını bildikleri için bizim gibi kişilerin oraya gitmeleri onlara büyükbir moral motivasyon oldu. Oradaki halka yabancısı değilim, Van’da askerlikyaptığım için biliyorum, baskı altındalar. Bizleri gördükleri zamaniçlerindeki, gözlerindeki gülücükleri, sevinçlerini gördük. Biz burada rahatızama oradaki insanlar rahat değil” dedi.


Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER