YİNE KARAR ÇIKMADI

YİNE KARAR ÇIKMADI
gundemeregli.com-Zonguldak´ta, 17 Mayıs 2010 tarihinde 30 madencinin yaşamını yitirdiği grizu faciasıyla ilgili davanın 14. duruşması gerçekleşti. Avukatların hazır bulunduğu duruşmada bilirkişi kurulunun düzenlediği raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle duruşma ertelendi.
Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, önceki raporlarda bazı çelişkilerin görüldüğünü öngörerek giderilmesi ve suçların kişiselleştirilmesi için talep edilen 42 sayfalık yeni raporun gelmesinin ardından dosyanın Cumhuriyet savcısına mütalaasını hazırlaması için ertelendi.
Duruşma sonunda madenci yakınları, dört yıldır çözülememesine tepki göstererek Soma’da yaşanan faciayı da hatırlatarak tepkilerini dile getirdi. Patlamada hayatını kaybeden mühendis Koray Kebapçı´nın annesi Nimet Kebapçı, 4 yıldır artık karara bağlanması gerektiğini vurgulayarak oğlunun acısını her duruşmada yaşadıklarını belirtti.
Patlamada ölen madenci Sadık Kocakaya´nın annesi Sebahat Kocakaya da yaşadığı acıyı gözyaşlarıyla şöyle anlattı: Artık suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. İleri tarihe ata ata 5 yıla doğru gidiyor. Benim gözlerim görmez oldu ağlamaktan. Kızımın psikolojisi bozuldu. Bir hayvan ölüyor, başında günlerce ağlıyoruz. 23 yaşında işsiz oğlum var. Onu madenlere nasıl göndereyim? Yazık değil mi evlatlarıma. Yıllardır bekliyoruz. Buradan bir karar çıksa ve suçlular cezalandırılsa yüreğimiz rahatlayacak
Olay, 17 Mayıs 2010´da TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 540 kodunda meydana geldi. Grizu patlaması sonucu taşeron şirkette çalışan 30 maden işçisi hayatını kaybetti.
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER