YOL ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Ereğli´de son 20 yılın en şiddetli yağışları yaşanıyor. Dereler sos verirken, yaşam ise adeta felç oldu.

YOL ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ
gundemeregli.com-
Kdz. Ereğli’de etkisini giderek artıran yağmur yağışı ilçede bulunan derelerin seviyesinin yükselmesine neden oldu.

Yaz boyunca adeta kuruyan dereler, şiddetli yağışlarla birlikte sos vermeye başladı. Su seviyesinin oldukça yükseldiği dereler köprüleri tehdit eder noktaya kadar gelirken yağışların bugün ve yarında devam etmesi bekleniyor.

Özellikle Kepez istikametinden devam edip Erdemir’inde içinden geçen ve Karadeniz’e dökülen Kabasakal köprüsünde gözle görünür bir şekilde artan su seviyesi görenlerin endişeli bakışlarına sebep oluyor.

Son 3-4 günden aralıklarla devam eden ve hava sıcaklığının 10 ila 15 derece düşmesine neden olan etkili yağışlar Ereğli’de hayatı adeta felç etti.

YOLA ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Diğer yandan aşırı yağan yağış nedeniyle Ereğli ilçesi Devrek yol ayrımında yapımı devam eden ve adeta çileye dönüşen köprülü kavşağın yanında bulunan yan yolda araç sürücüleri oluşan çukurlardan dolayı adeta isyan etti. Çoğu araç sürücüsünün şikayet ettiği konu ise yağan yağmurda oluşan çukurlarda lastiklerinin patladığı ve çoğu araçların ise zarar gördüğünü yönünde. Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren araç sürücüleri, yetkililerden bir an önce yol için önlem alınmasını dile getirdiler.

“…VE NİHAYET” DEMİŞTİK

Köprü ve yol ile ilgili olarak, daha önce gazetemizde “VE NİHAYET” başlıklı haberle duyurduğumuz gelişmeler öncesinde sorun iyiden iyiye su yüzüne çıkması tepkileri de geciktirmedi. Bilindiği gibi haberi, Kdz Ereğli ilçesinde 247 metre uzunluğu ile kentin en uzun köprüsünün asfaltının Ankara inşaat tarafından ihalesinin kazanıldığını ve eski hayvan pazarının olduğu bölgeye asfalt patentini kurduğunu ve çalışmaların 10 gün içerisinde başlayacağına dikkat çekmiştik.

Bölgede ciddi şekilde hayatı felç eden yağışların Pazar gününden itibaren bölgeyi terk etmesi beklenirken, yerini az bulutlu günlere bırakacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 08:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
demır
demır - 11 yıl Önce

şu köprü boşu boşuna yapıldı o köprüye verılen paraya yazık bır iş yerı kurulsaydı bın kat daha guzeldı secıme hazırlık AKP den d

SIRADAKİ HABER