YOL HIZ ALDI

YOL HIZ ALDI
gundemeregli.com-AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Partili belediye başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yıllardır özlemle beklenen Ereğli-Devrek yolundaki yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Ereğli-Devrek Yolu’nun Çaylıoğlu’na kadar olan bölümü ham yol olarak bu yıl içinde tamamlanacak” dedi.

İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, İl Genel Meclis Üyesi İsmail Tak ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Ereğli-Devrek yolu çalışmalarının sürdüğü Ovaköy bölgesinde incelemelerde bulunarak, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

HER İKİ YÖNDEN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli – Devrek yolunun her iki tarafından ayrı ayrı çalışmaların başladığını belirterek; “Devrek’i, Çaylıoğlu’nu, Armutlucuma bölgesini Ereğli’ye yakınlaştıracak, hatta kimi insanlarımızın köyünde oturup Ereğli’deki işlerine ve okullarına gidip gelebilecekleri çok güzel, kaliteli bir yol yapıyoruz.  Bu yolda öncelikle emeği geçen, bu yolu başlatan önceki milletvekillerimize, şu andaki milletvekilimiz Prof.Dr. Ercan Candan’a, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Çalışmaları siz de görüyorsunuz. Yaklaşık Ekim-Kasım ayında Çaylıoğlu’na kadar altyapı olarak bu yolu bitirmeyi düşünüyoruz. Seneye de bu yolun asfaltını bitirdiğimiz zaman biz Ereğli Çaylıoğlu arasını bitirmiş olacağız. Öbür tarafta da, Devrek Çaylıoğlu arasında çalışmalar devam ediyor. Onunla ilgili de bilgilendirmeyi gelecek zamanlarda yaparız” dedi.

 

“EREĞLİ’DE HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKENLERİ  YAPIYORUZ”

Çakır, Ereğli’de hükümet olarak yapılması gereken tüm yatırımları yaptıklarını belirterek; “Burada yol almamızda, müteahhidin önünü açmamızda bu yöremizin insanı olan Avukat Nazım Erdoğan’ın çok yardımı oldu. Kendisine teşkilatım ve Ereğli halkı adına teşekkür ediyorum. Diğer belediye başkanlarımızla sürekli yolu inceliyoruz. Önümüze ne gelirse, ormanda, yasal konularda üstümüze düşen ne varsa, tamamen müteahhidimizin yanındayız. Ekip tamamen çalışıyor, köprülü kavşağımız, adliyemiz, hastanemiz, okullarımız, liman başkanlığımız, Ereğli’de hükümetin yapması gereken ne varsa hepsini yapıyoruz. Bizim bu anlamda bir eksiğimiz yok. Ereğli’ye hizmet etmek için varız” diye konuştu.

Habercilerin sorularını da yanıtlayan Çakır, Devrek tarafındaki yol çalışması ile ilgili olarak “Bu sene iki taraf da altyapısını ham olarak yapmaya çalışıyor. Aksaklıklar olabilir ama bugünkü planlamamızda ham olarak Devrek Çaylıoğlu, Ereğli Çaylıoğlu arasını bitirmeye çalışıyoruz. Seneye de asfaltını tamamlamayı umuyoruz. Bizler de milletvekillerimiz de müteahhitlerimizin yanındayız. Hiçbir sıkıntı gözükmüyor. Bölgemize daha iyi daha kaliteli hizmet sunmaya çalışıyoruz” dedi.

 3 KİLOMETRE DAHA YAPILACAK

Yol çalışmalarını sürdüren müteahhit firma şantiye şefi Engin Komşu da ham yol çalışmasının Çaylıoğlu bölgesine kadar tamamlanmasına 3 kilometrenin kaldığını belirterek, “10 kilometrelik saha içinde devam ediyor, toprak işleri, taş duvar işleri, beton duvar işlerini tamamladık. Geriye kalan Çaylıoğlu’na kadar üç kilometrelik bir güzergahımız kaldı. Onu da iki ay içinde bitirmiş oluruz. Toplam güzergahımız 16 kilometre, bunun 12 kilometresini ham yol haline getirmiş durumdayız. Geriye kalan 4 kilometrenin bir kilometresinde kamulaştırma sıkıntıları var, geriye kalan 3 kilometreyi yapabilecek durumdayız ” şeklinde konuştu.

AK Parti heyeti, yol üzerindeki incelemelerini bir süre daha sürdürdü.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2013, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER