YOL´DA KAMULAŞTIRMA SORUNU

YOL´DA KAMULAŞTIRMA SORUNU
gundemeregli.com-Kdz  Ereğli´de  yapımına geçtiğimiz yıl Mayıs ayında başlanan 16 km’lik Ereğli-Devrek arası karayolunun 4 km’lik kısmında kamulaştırma sorunu nedeniyle çalışma yapılamadığı bildirildi.
Kdz. Ereğli ilçesi ile Devrek ilçesini bir birine bağlayan ve toplam uzunluğu 54 kilometre olan karayolunun yapım çalışmalarında kamulaştırma sorunu yaşandığı öğrenildi. Ereğli-Devrek Yolu’nun Süleymanbeyler Köyü ile Çaylıoğlu Beldesi arasında kalan 16 km’lik kısmının ihalesini alan firma yetkilileri Ova Köyü’nün içinde 2 kilometre ve Kelçe Köyü girişinde 2 kilometre olmak üzere toplam 4 km’lik kısımda kamulaştırma sorunu nedeniyle çalışma yapılamadığını belirttiler. Firma yetkilileri geçtiğimiz yıl Mayıs ayından bu yana 12 km yol açtıklarını ve bunun 7 kilometresinin asfalta hazır olduğunu ifade ettiler. Kamulaştırma sorununun halledilmesi durumunda 1 yıl içerisinde alt yapıyı tamamen bitireceklerini ve 2015 yılı ortalarına kadar da asfaltın yapılarak yolun kullanıma açılabileceğini dile getiren firma yetkilileri, ödenek konusunda da sorun yaşamadıklarını söylediler.
“KAMULAŞTIRMANIN YAPILMASINI İSTİYORUZ”
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ova Köyü Muhtarı Şaban Yılmaz, Ereğli-Devrek Yolu’nun kendi köy içinden geçen 2 kilometrelik kısmında kamulaştırma sorunu yaşadıklarını söyledi. Yılmaz sorunun çözümü için şu ana kadar kendilerine hiçbir kurumdan yetkili gelmediğini belirterek, TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’dan yardım istedi. Ova Köyü Muhtarı Yılmaz yaptığı açıklamada “Ereğli-Devrek yolunda çalışmalar çok iyi gidiyor. Müteahhit firmadan da memnunuz. Tek sorunumuz kamulaştırma. Halk şu anda yerini vermek istemiyor. Bizim isteğimiz kamulaştırma bedellerinin bir an önce belli olması. 5 yıldan bu yana halkımızla görüşmeye yetkili hiç kimse gelmedi. Kamulaştırma yapılsa yolun alt yapısı bir yılda biter. Vekillerimizden de yardım istiyoruz. 5 yıldan bu yana hiç gelen giden olmadı. Buradan özellikle TBMM Eski Başkanımız ve AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Köksal Toptan’a çağrı yapıyorum. Bu sorun defalarca kendisine söylendi. Ankara’ya kendisinin yanına da gittik. Kamulaştırma yapılsın, yolumuzda bir an önce bağlansın diye kendisine söyledik. 16 kilometrelik yolun büyük bir kısmında alt yapı çalışmaları bitti. Köyümüzün içinden geçen ve kamulaştırma yapılmayan yerlerde çalışma yapılamıyor. Yolun geçeceği ve kamulaştırma yapılması gereken noktalarda en az 25 vatandaşımızın arazisi var. Hiç kimse kamulaştırma bedelinin parasına itiraz etmiyor. Sadece devlet yetkililerinin gelip halkla toplantı yapıp, kamulaştırma bedelinin belli olmasını istiyoruz. Yeter ki yerlerin değeri belli olsun. Köylülerimiz yolun yapılmasını istiyor. Yolun yağılmasına yada nereden geçtiğine kimsenin bir itirazı yok” dedi.
Kdz. Ereğli-Devrek Yolu’nun Süleymenbeyler Köyü ile Çaylıoğlu Beldesi arasında ki karayolunun ihalesini alma firma çalışmalarını halen sürdürüyor.
Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER