Zabıtadan balık denetimleri

Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün İlçe Tarım ve Gıda Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa sürdürdüğü denetimlerde tezgahlarda satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğunu denetledi.

Zabıtadan balık denetimleri

Karadeniz Ereğli Belediyesi ZabıtaMüdürlüğü’nün İlçe Tarım ve Gıda Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşasürdürdüğü denetimlerde tezgahlarda satılan balıkların gıda ve hijyenkurallarına uygunluğunu denetledi.

Yapılandenetimlerde balıkların tazeliği ve balık boylarının yönetmelikte belirtilen standartlarauygun olup olmadıklarının kontrol edildiğini ifade eden Belediye Zabıta MüdürüAlptekin Dursun, “Mevsim itibariyle tezgâhlarda yerini alan balıkların taze birşekilde müşteriye sunulması, sağlıksız ortamda ve hijyensiz bir şekilde balıksatışı yapılmaması için denetimler yapıyoruz.

Yaptığımızdenetimlerde standartlara uymayan balık tezgâhları hakkında uyarı ve ikazedildi.” Vatandaşlarımız olumsuz bir durumla karşılaştıklarında yada bozuk ürünsatıldığını fark ettiklerinde mutlaka zabıtamıza haber vermelerini ricaediyoruz” dedi.

Yapılandenetimlerin süreceğini kaydeden Dursun, ilçedeki halk sağlığının korunması,Kdz. Ereğli’de yaşayan herkesin güvenle alış-veriş yapması için çalıştıklarınıvurgulayarak şehrin değişik yerlerde kurulan pazar yerlerinde balık kontrollerinindevam edeceğini belirtti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER