ZGC, saldırıyı kınadı

ZGC, saldırıyı kınadı

ZGC, saldırıyı kınadı
 Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, TTK Karadon Müessesesinin özelleştirileceği iddiaları üzerine bölgede haber çalışması yapan gazetecilerin saldırıya uğramasını kınadı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait Karadon müessesenin özelleşeceği iddiaları üzerine bölgeye giden sendika yetkilileri, madencilere hitap ettiği sırada çıkan arbedede gazetecilerin saldırıya uğramasını tasvip etmediklerinin altını çizen Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olayı şiddetle kınadı. Kamuoyunda yer alan bazı haberlere tepki gösteren bazı madencilerin, bölgeye haber yapmak amacıyla giden gazetecileri linç etmek istediğinin belirtildiği açıklamada, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak kamu görevi yapan, toplumun aynası olan, halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanan gazetecilere karşı yapılan bu davranışı kesinlikle tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz ifadeleri yer aldı.
Toplumun hür sesi olan fikir işçisi gazetecilere yapılan bu saldırıya karışanların yaptıklarının yanlarına kar kalmaması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada,“Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Karadon Müessesesinin özelleşeceği iddiaları üzerine Genel Maden İşçileri Sendikası’nın daveti üzerine kamu görevi yapan fikir işçisi arkadaşlarımız TTK Karadon Müessesesine giderek görevini yapmak istedikleri anda bazı madenciler tarafından linç edilmek istenmiştir. Kamuoyunda çıkan bazı haberlere tepki gösteren bazı maden işçileri üzülerek belirtmeliyiz ki; önce meslektaşlarımıza sözlü hakarette bulunmuş, ardından da fiili saldırıda bulunmuştur. Sendika yetkilileri ise olay sırasında gazetecileri korumaya çalışmış ise de olayda Halkın Sesi Gazetesi Muhabiri Barış Doğan arkadaşımız başına ve vücuduna aldığı darbeler nedeniyle yaralanmıştır. Olayda, Anadolu Ajansı Muhabiri Ferdi Akıllı ve Pusula Gazetesi Muhabiri Cüneyt Özfidan arkadaşlarımız da tekme ve yumrukların hedefi olmuştur. Bu yaşananları emekçi olarak bilinen maden işçilerine yakıştıramadığımızı belirtmek istiyoruz. Kamu görevi yapan, toplumun aynası olan, halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanan gazeteci arkadaşlarımıza yapılan bu olayı kesinlikle tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz. Üzülerek belirtmeliyiz ki Emek sarf ederek hayatını kazanan gazeteci arkadaşlarımız yine emek sarf ederek hayatını kazanmaya çalışan madenciler tarafından saldırıya uğramışlardır. Olay sonrası GMİS yetkilileri de hastaneye kaldırılan Barış Doğan arkadaşımızı ziyaret ederek Geçmiş olsun dileklerini iletmişlerse de yaşanan bu olay emeğin başkenti Zonguldak’ta kara bir gün olarak tarihe geçmiştir. Toplumun hür sesi olan fikir işçisi meslektaşlarımıza yapılan bu olayı bir kez daha şiddetle kınıyor ve saldırıya karışanların yaptıklarının yanlarına kar kalmamasını istiyoruz. Olayda yaralanan meslektaşlarımıza acil şifa diliyoruz” ifadeleri yer aldı.
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER