ZOKEV’den KGD’ye Ziyaret

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Karaelmas Gazeteciler Derneği KGD’yi ziyaret etti.

ZOKEV’den KGD’ye Ziyaret

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) KaraelmasGazeteciler Derneği KGD’yi ziyaret etti. ZOKEV Başkanı Zafer Kalafat, BaşkanYardımcısı Ece Bakioğlu ve Vakıf saymanı Yunus Aykut Kırbıyık Karaelmas DerneğiYönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ile Başkan Yardımcısı ve sayman MustafaEmen’le bir süre görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

ZOKEV Başkanı Zafer Kalafat ziyaret ile ilgili olarakyaptığı konuşmada önümüzdeki günlerde yapmayı planladıkları  “Zonguldak’ta Yerel Medya” projesini hayatageçirmek istediklerini ifade ederek KGD’den bu konuda destek istediklerinibildirdi.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ise ZOKEV’in yapacakolduğu bu çalışmalarda yanlarında olacaklarını ve üzerlerine ne görev düşüyorsadestekte bulunacaklarını söyledi.

ZOKEV’in “Zonguldak’ta yerel medya” konusunu içeren yaptığıyazılı açıklama aynen şöyledir.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) kentinsosyal-kültürel gelişimini 2005 yılından bu yana düzenlediği yıl aşırıetkinliklerde kapsamlı bir biçimde ele almaya çalışıyor. 2005 yılında “Kenttarihi bienali” 2007 yılında “Zonguldak’ta Spor Bienali” 2010 yılında“Edebiyatta Zonguldak Bienali” ve 2013 yılında “Zonguldak Folklor Bienali” adlıçalışmalar yapan ZOKEV bu kez “Zonguldak’ta Yerel Medya” konusunu işliyor.

Yapılan bienallerde ülkenin dört bir yanında Zonguldaküzerinde çalışmalarını sürdüren yazar, araştırmacı Zonguldak’a davet edilirkenkentin tarihsel, sportif, yazınsal ve halkbilimsel geçmişi de her yönüyle elealındı. Bu çalışmalarda ortaya çıkan sonuçlar ve sunulan bildiriler dört ayrıkitapta toplanarak yayımlandı.

“Zonguldak’ta Yerel Medya” başlıklı bienalde hem genişanlamda yerel medya olgusuna değinilmesi hem de Zonguldak özelinde yerelmedyanın tüm yönleri ve süreçleriyle ele alınması hedefleniyor.

Bu kapsamda ülkemiz genelinde yerel medya üzerine ilgi duyanbaşta çalışanlarınız olmak üzere diğer basın emekçilerinin, akademisyenlerin,yazacak ve söyleyecek sözleri bulunan ilgili ve meraklıların 17-20 Kasımtarihinde gerçekleştirilecek bienale belirtilen konularda katılımlarınınsağlanması kenti belleği için önemli katkı sağlayacaktır.”

 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER