Zonguldak “Demokrasi ve Şehitler” mitinginde tek vücut oldu

Zonguldak “Demokrasi ve Şehitler” mitinginde tek vücut oldu

Zonguldak “Demokrasi ve Şehitler” mitinginde tek vücut oldu


Zonguldak’ta “Demokrasi ve Şehitler” mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Darbenin kimin yaptığını anlamak isterseniz darbecileri kimin desteklediğine bakmak lazım” diye konuştu. Madenci Anıtı önünde gerçekleştirilen “Demokrasi ve Şehitler” mitingine çok sayıda vatandaş katıldı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, maden işçilerinin yanı sıra ilçelerden de çok sayıda katılım gerçekleşti.

Türk Milleti’nin 15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişimini birlikte geriye püskürttüğünü ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Bundan sonra daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Dünyanın bir yerinde darbe olsa borsa alt üst olur, döviz yukarıya çıkar enflasyon yükselir. Ama Allah’a şükürler olsun ki Türkiye’de 15 günde her şey yerli yerine oturdu. Bu Milli İrade’nin temsilini ve istikrarı gösterir. Ondan dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu darbeyi sadece FETÖ örgütü yapmadı. FETÖ örgüt lideri ve kendini Mehdi sanan Fethullah Gülen bu işin bir piyonudur. Bunun daha görünmeyenleri vardır. Darbenin kimin yaptığını anlamak isterseniz darbecileri kimin desteklediğine bakmak lazım. Mısır’da darbe yapıldı Amerika’sı batısı darbecileri destekledi. Bizde de darbe girişimi oldu. Sözde biz NATO üyesiyiz, sözde biz AB aday ülkeyiz, sözde Avrupa Parlamentosu’na üyeyiz. Ama gel gör ki Amerika’sı, Avrupası hiç biri daha bu darbe teşebbüsüyle ilgili bir şey diyemedi. Baş sağlığı bile dileyemedi. İşte darbeyi kimin yaptırmak istediği ortada. Bunun için uyanık olacağız. Eskisinden daha fazla çalışacağız. Biz durmuyoruz, durmayacağız” diye konuştu.

“SİZLER VAROLDUKÇA BÖYLESİ KÖTÜ OYUNLARA FIRSAT VERİLMEYECEK”

Zonguldak Valisi Ali Kaban ise bin yıldır var olma mücadelesi verilen topraklarda tekrar bir oyun oynanmak istendiğine dikkat çekerek şöyle dedi: Şu 24 gün içinde o kadar çok şey yaşadık ki. Hepimizin anlatacak çok şeyi var. 1000 yıldır, var olmak için mücadele verdiğimiz bu topraklarda tekrar bir oyun oynanmak istendi. Bu oyunla tek vatan, tek toprak, tek millet kavramları bölünmek istendi. Ama bu yapılmak istenene sizler Türk Milleti olarak vatana, millete, toprağa sahip çıkmak suretiyle oynanan oyunu bozdunuz. 24 gündür bu nöbeti tutuyorsunuz. Dönem dönem bir araya geldik. Sabahlara kadar tuttunuz. Bu anlamda ben de bu ilin valisi olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin bu dik duruşuyla bu yapılmak istenen, oynanmak istenen kötü oyun bozulmuş oldu. Sizler var oldukça böylesi kötü oyunlara fırsat verilmeyecek “dedi.

“PROTOKOL ÜYELERİ TAM KADRO…”

Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar’ın yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi’nin yanı sıra belediye başkanları, kurum müdürleri ve diğer protokol üyeleri de mitinge katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu mitingde ilk konuşmayı siyasi parti temsilcileri yaptı. BBP ve SP İl başkanlarının konuşmalarının ardından MHP İl Başkanı Hamdi Ayan konuşma yaptı. AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da miting de konuşma yaptı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, “Çanakkale ruhu, İstiklal Savaşı ruhunu ve o sevdadan gelen torunları ve çocuklarıyız. Bu sevda bize yüce Allahın Türk milletine çok büyük bir hikmeti. Çanakkalede mermi mi vardı, top mu vardı tüfek mi vardı? Ama Allahın verdiği iman bu noktada kenetlenmemizi sağladı” dedi.

“PLAKETLER VERİLDİ…”

Oğluyla 24 gündür nöbet tutan görme engelli Dilaver Demircioğlu sahneye getirildi. 24 gündür nöbet tutan Hatice Eryiğite Vali Ali Kaban plaket verdi. Konuşmaların ardından İstanbul Yenikapıdaki mitinge canlı bağlantı yapıldı. Miting İstanbul’daki yayınla devam etti.

MİTİNG, ‘EREĞLİ İLE’ OLDU!!!
Öte yandan, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmak için Ereğli’den katılmak için otobüs, midibüs ve minibüsten oluşan toplam 80 araç İl’e geldi. Madenci Anıtı’na, 200’den fazla özel araçla gelmeyi tercih edenler ile birlikte 2 binden fazla Ereğlili, mitinge adeta damga vurdu.

UYSAL, MİTİNGİ DEĞERLENDİRDİ
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, miting sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 gündür tutulan nöbetleri hatırlattı. Çağrısına cevap vererek Madenci Anıtı’nı dolduran Ereğlililere teşekkür eden Uysal, şunları kaydetti:
“23 günlük demokrasi nöbetlerimizde tek devlet, tek millet ve tek bayrak diyerek bizleri yalnız bırakmayan tüm Ereğli halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Bugün de Ereğlili vatandaşlarımız çağrımıza destek vererek Zonguldakta gerçekleştirdiğimiz Demokrasi ve Şehitler Mitinginde alanı doldurmuş ve bizleri çok mutlu etmişlerdir. Ayrıca yine Ereğliden katılım sağlayan tüm siyasi parti temsilcilerimize ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”

Uysal, Ereğli dönüşünde bulunacak otobüsleri de tek tek ziyaret ederek, yurttaşlara, ‘geldiğiniz için Allah razı olsun’ dedi.

TARİHE GEÇEN FOTOĞRAF

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Şehitler mitinginin başlamasından önce Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Kahraman ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir süre sohbet etti. Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin başlamasından önce Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Kahraman ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir süre sohbet etti.


Video hazırlanıyor...

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 21:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER