Zonguldak insanı maalesef mutsuz ve huzursuz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Zonguldak İl Başkan Adayı Nureddin Yolcu, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni(KGD) ziyaret ederek, il başkanı olursa yapacağı çalışmaları paylaştı.

Zonguldak insanı maalesef mutsuz ve huzursuz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Zonguldak İl Başkan Adayı Nureddin Yolcu, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni(KGD) ziyaret ederek, il başkanı olursa yapacağı çalışmaları paylaştı.

16 Kasım 2014 Pazar günü yapılacak olağanüstü kongre öncesi ziyaretlerini sürdüren Yolcu’ya, bir süre önce İl yönetiminden birlikte istifa ettiği üyeler eşlik etti.

Yolcu ve beraberindekileri, KGD Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi Osman Sav ve Başkan Yardımcısı Mustafa Emen karşıladı.

Yolcu,kongre sürecinde bütün partililerin kucaklanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Cumhuriyetin ilk şehri olan Zonguldak, özellikle 80’li yıllardan sonra geriye gitmeye başladı. İlk tiyatro, ilk sinema, ilk tenis kortu, ilk imar Kozlu-Kılıç’ta, ilkleri yaşayan bir kent Ankara’ya verdiği desteğin 10’da birini alamamıştır. Zonguldak’ın düştüğü noktada işsizlik, iş barışı bozulmuş. Biz bu kentte yaşıyorsak, kentin önünü açmak istiyorsak, herkes kendi üzerine düşeni yapmak zorundadır. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları, bürokraside olan herkes, bu kentte nefes alan herkesin kentin sorunlarına kayıtsız kalmaması gerekir. Sorunların çözümünde üzerine ne kadar sorumluluk düşüyorsa onu yerine getirmelidir.Anamuhalefet il başkanları olarak, sorunun çözülmesinde hangi kapıları tıklanması gerekiyorsa, birlikteliği yaratarak, o kapıları tıklayıp Zonguldak’ın sorunlarını çözmek zorundayız. Zonguldak insanı maalesef mutsuz ve huzursuz… Bunları hep birlikte çözeceğiz ve başaracağız. Ön yargılardan uzaklaşarak, birbirimize bakış açımızı değiştirerek, tamamen Zonguldak sevdası üzerine bir şeyler yapmalıyız. Kentte Zonguldak sorunlarına samimi sarılan yok. Bölünmüşlük, parçalanmışlık her yere yayılıyor. Gücümüzü dağıtarak değil, birleştirerek başarabiliriz.Bizler ayın 16’sındaki kongreden güçlü bir şekilde çıkacağız. Partililerimizin tamamını sevgiyle kucaklamamız lazım. Eğer birbirimizi kucaklamazsak zaten başaramayız. Vatandaşa dokunacağız, vatandaşa dokunmadığımız takdirde başarılı olamazsınız. Emeğin başkenti Zonguldak’ta iktidar olamazsanız, Türkiye’de iktidar olamazsınız. Bizim arkamızda hiç kimse yok, 2015’te hesabı olan koltuk sevdalıları, hiç biri bizde yok. Kimler var? Partinin sade üyeleri, partiye gönül vermiş insanlarımız var. Bu güç de bize yetiyor. Bizim kimseye siyasi bir borcumuz yok. 17 Kasım sabahında kimse bizim kapımızı tıklayıp, ‘Birinci sırayı be alayım, ikinci sırayı ben alayım’ diyebilecek bir Allah’ın kulu yok. Ama parti tabanından gelen herkesin bizim kapımızı tıklayıp bunları talep etme hakkı var. Herkes milletvekili adayı olabilir, herkes belediye başkanı adayı olabilir, herkesin hakkını herkese teslim etmeniz gerekir.”

KGD Başkanı Osman Sav ise, ziyaret için teşekkür ederek, “Başkanımız, Zonguldak’ın ve partinin hastalıklarını teşhis etmiş. İnşallah düzgün, seviyeli, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir kongre süreci olur. Zonguldak’a en çok kim katkı verecekse, o başkanımız olur. Teşhis edilen hastalıkların çözüm noktasındainşallah hep birlikte mücadele ederiz.Başkan adaylığınız hayırlı olsun, umarım başarılı olursunuz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER