Zonguldak teröre tepki için yürüdü

Ankara´da 37 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısına tepki göstermek adına Zonguldak kent merkezinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Zonguldak teröre tepki için yürüdü
Ankara´da 37 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısına tepki göstermek adına Zonguldak kent merkezinde yürüyüş gerçekleştirildi.
13 Mart Pazar günü Ankara´da meydana gelen ve 37 vatandaşın hayatını kaybettiği, 71 vatandaşın da yaralandığı terör saldırısına bir tepki de Zonguldak´tan geldi. ´Zonguldak Demokrasi Platformu´ adı altında toplanan grup, Madenci Anıtı önünde teröre tepki gösterdi. Grup, daha sonra Gazipaşa Caddesi üzerinden çeşitli sloganlar atarak Zonguldak Valiliği binasına kadar yürüdü.
Valilik binası önünde toplanan grup saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapan ´Zonguldak Demokrasi Platformu´ basın sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan yurttaşların acılarına ortak olduklarını söyledi. Terörün ve şiddetin asla insani bir çözüm oluşturmayacağını söyleyen Kaymakçı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Ankara´da yine bir bombalı eylem sonunda resmi verilere göre 37 yurttaşımız hayatını kaybetmiş. 100´den fazlada yurttaşımız da yaralanmıştır. Yaşamlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybeden ve yaralanan yurttaşlarımızın acısına ortak olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Terörün ve şiddetin nereden gelirse gelsin insanlık suçu olduğunu, terörün ve şiddetin nereden gelirse gelsin karşısında olduğumuzu, çatışma halini, ölümleri ve katliamları lanetlediğimizi, şiddetin şiddet doğuracağını, terörün ve şiddetin asla insani bir çözüm yaratmayacağını bir kez daha kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Doğrudan sivilleri hedef alan tarihin gördüğü en alçakça saldırılardan biri yaşandı pazar günü Ankara´da. Her kim ya da kimler, hangi örgüt tarafından işlenmiş olursa olsun bu alçakça bir saldırıdır. İçeride ve dışarıda hep beraber barış içerisinde yaşamak için birlikte mücadele etmekten başka çıkar yolumuz yok. Saldırının sahiplerine sesleniyoruz; evlerine gitmek için otobüs duraklarında bekleyen insanları öldürdünüz, ekmek parası peşindeki emekçileri öldürdünüz, yurtlarına dönmeye çalışan gençleri öldürdünüz, üniversiteye giriş heyecanı yaşayan çocukları öldürdünüz. Hepimizi vurdunuz, hepimizi öldürdünüz. Tıpkı daha önce de bizi bombalarla öldürenler gibi alçak ve halk düşmanısınız.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER