Zonguldak, Türkiye’de çok önemli bir yer

Zonguldak, Türkiye’de çok önemli bir yer

Zonguldak, Türkiye’de çok önemli bir yer

Enerji ve TabiiKaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Zonguldakta kömür üretimin ve çalışan sayısınınartması gerektiğini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Berat Albayrak,Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlıkuruluşlarla ilgili Zonguldak Milletvekillerinin sorularını cevapladı.
Albayrak, şunları kaydetti: “Zonguldak, Türkiye’deçok önemli bir yer. Ciddi bir kömür rezervimiz var orada. Zonguldak’takiüretimin artması lazım. Çalışan işçi sayısının daha da artması lazım.Yatırımın fizibil olması lazım. Herkesin mutlu olması lazım. Bütün paydaşlarınfikirlerini son kertede dinledikten sonra bu çerçeveye uyan ortamda buluşupyeni bir model oluşturmamız lazım. Bugünkü model iyi devam etsin diyenler var.Zararı artırmak konusu hem çalışana hem sisteme hem şehre zulüm. Her paydaşınmutlu olduğu bir model oluşturacağız.”

EN SON TEKNOLOJİDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Yerli kömürle ilgili soru üzerine Albayrak,“Yeni bulduğumuz 7 milyon tondan daha fazla bulduğumuz bu bölgelerdeki burezervlerde iki önemli şey değişti. Bu sahaların kalori değeri eski Türkiyeortalamasından iki katı. Türkiye’de saman gibi linyitten bahsedilirken sonsondajlarla bulduğumuz ciddi bir kalorilik değer oluştu. Bir diğeri dahaverimli ve geri dönüşü yüksek kazan teknolojisi gelişti. Filtreleme gibi,çevresel şartlar talep ediyoruz. Yerli kömürde önceliklendireceğimiz unsurlar,bir bölge arz talep açısından öncelikte nerede, elektrik üretim tüketimnoktasında nerede, maliyeti hangi sırada. Bu sıraya göre değerlendiripanalizini yaparak en son teknolojide hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER