Zonguldak´ın ,İlk ve tek 4-6 yaş grubu Kur’an kursu Kandillide açıldı

Kandilli Beldesi Yeni Mahalle de 4-6 yaş grubu Zonguldak ilinin İlk resmi Kur’an Kursundaki Minik öğrenciler, karne heyecanını bir gün önce yaşadı.

Zonguldak´ın ,İlk ve tek 4-6 yaş  grubu Kur’an kursu Kandillide açıldı
Kandilli Beldesi, Yeni Mahalle   4-6 yaş grubu Zonguldak ilinin İlk resmi Kur’an Kursundaki Minik öğrenciler, karne heyecanını bir gün önce yaşadı. Yaklaşık 24 öğrencinin Eğitim gördüğü Hacı Mustafa Erdoğan Kur’an Kursu’nda birinci dönem eğitimlerini başarıyla tamamlayıp bir gösteri tertip ettiler. Gösterilerinde ilahi, hadis, Kur’an-ı kerim okuyarak ailelerine sundular. Çocukların, ailelerinin ve öğretmenlerinin heyacanı yüzlerine yansıdı. Açılış konuşmasını yapan öğretmenleri Züleyha Ersoy Eylül ayının beşinde Okulumuzu hizmete girmiştir. Böyle bir okulun şehir ve ilçe merkezlerinden önce bir beldede açılmış olması her kese nasip olmayacak bir durum olduğunu ve kurslara sahip çıkılması gerektiğinden bahsetti. Kur ‘an Okumanın ve okutmanın faziletinden bahsederek teşekkürlerini arz ederek Programı başlattı. Programda Müzik eşliğinde ilahiler, Kur’an ı Kerim Tilaveti, sure ve hadisler okunarak karneler dağıtıldı. Karne dağıtımından sonra miniklere hediyeleri öğretmenleri Betül Acar, Zeynep Andiç ve Züleyha Ersoy Eylül verdi. Programın ardından konuşan Kandilli Beldesi Yeni Mahalle Muhtarı Ali Erdoğan yaptığı konuşmada; “Kuran kurslarında yaş sınırının kalkmasının ardından Diyanet işleri Başkanlığını tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde Ülkemizde 11 ilde uygulamanın başlatıldığını Neden biz 12. İl ve ili temsilen Bir Beldede açmayalım dedik. Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğüne müracaatta bulunduk. Görüşmeler neticesinde olumlu yanıt aldık gece gündüz demeden çalıştık ve 2015-2016 eğitim öğretime yılına hazır hale getirdik. Yeni Mahallesi İmam Hatip’i Hüseyin Bey in ve Beldemizdeki Tüm din görevlilerinin Okul öncesi Kur’an Eğitiminin önemini her alanda ifade etmeleri ve teşvikleriyle istişareler sonucunda okulumuzu açmış durumdayız “dedi.
KURAN´I KERİM YERYÜZÜNDE EN KIYMETLİ ,EN DEĞERLİ VARLIK
 
Kur’an-ı Kerimin yeryüzünde bulunan en kıymetli ve en değerli varlık olduğunu kaydeden Muhtar Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü ; “Kur’an-ı Kerim, kainatın sahibi Allah’ın kelamıdır Kur’an-ı Kerim, hem dinimizin temel kaynağı hemde insanlar arasında var olan bütün güzelliklerin, faziletlerin, güzel ahlakın temelidir. Çocuk yaşta Kur’an-ı Kerim okumak ve anlamak daha etkili ve kalıcıdır. Ayrıca bir müjdemiz var ,Kandillide Zonguldak ilinin ilk ve tek 4-6 yaş Kur’an kursu en kısa zamanda Allah Nasip ederse kendi binamıza taşınacağız. İnşaatımız 3 ay önce başladı gece gündüz demeden hiçbir ücret almadan çalışan ağabeylerimiz amcalarımızdan yiyecek ikramında bulunan, yüreklendiren dua eden gelip inşaatımızı gezen selam veren Tüm vatandaşlarımızdan Rabbimiz her iki cihanda yar ve yardımcısı olsun inşallah. İnşaatımızda kısa zamanda son aşamaya geldik Ereğli Esnafımızdan ricamız Eksik kalan yerleri tamamlamaları sınıfları tasarımlamak isteyen var ise hayır için başvurmalarını istiyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için hayırda yarışalım. “
Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER