Zonguldak´ta bulunan gergedan böcekleri tabiata salındı…

Zonguldak Merkez ve Alaplı ilçelerinde vatandaşlar tarafından, son günlerde çok yüksek mali değerinin bulunduğu iddia edilen, gergedan böcekleri bulundu.

Zonguldak´ta bulunan gergedan böcekleri tabiata salındı…

Zonguldak Merkez ve Alaplı ilçelerinde vatandaşlar tarafından, son günlerde çok yüksek mali değerinin bulunduğu iddia edilen, gergedan böcekleri bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğüne teslim edilen, gergedan böcekleri Şube Müdürlüğünce tekrar ait oldukları yere, tabiata salındı.

Koleksiyoncuların Çok Rağbet Ettiği Bir Böcek Türü Değil

Gergedan böcekleri, yumurtalarını çürümekte olan bitkilere bırakır, larvaları 3-4 yıllık bir gelişimden sonra erginleşir ve bahar başında ortaya çıkmaya başlarlar. Sonbahara kadar hayatta kalır ve yumurtalarını bırakarak kıştan önce ölürler. Türkiye veya dünya çapında nesillerinin tehlike altında olduğuna dair bir bilgi olmayan Gergedan Böcekleri; İngiltere hariç bütün Avrupa, Türkiye, Orta doğu, Kuzey Afrika ve Asya´da Pakistan´a kadar geniş bir coğrafyada görülür. Geceleri aktif olan Gergedan Böcekleri çürümekte olan bitki artıklarıyla beslenirler. Düşünüldüğü gibi koleksiyoncuların çok rağbet ettiği ve bu yüzden binlerce dolar değeri olan bir böcek türü değildir.

Toplanması ve Satılması Suç

Ekolojik dengenin, biyolojik zenginliğimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından çok büyük önem arz eden Gergedan Böceklerinin toplanması ve satılması biyokaçakçılık kapsamında suçtur ve ağır cezai müeyyideler içerir.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER