Zonguldak´ta meydana gelen heyelanda bir ev toprak altında kaldı

Zonguldak´ta meydana gelen heyelanda bir ev toprak altında kaldı

Zonguldak´ta meydana gelen heyelanda bir ev toprak altında kaldı

Zonguldak’ta aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda, bir ev toprak altında kaldı.

Zonguldakta birkaç gündür süren şiddetli yağış sonrası, sabah saatlerinde merkez Mithatpaşa Mahallesi 707 sokakta yol göçmesi sonucu heyelan meydana geldi. Heyelanda bir ev kullanılmaz hale gelirken, 6 bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Sabahın erken saatlerinde yaşanan olayda gürültüye uyanan mahalle sakinleri sokaklara dökülürken, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 

Yaşanan olayın ardından Zonguldak İl Afet Acil Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi ekipleri tarafından çevrede geniş çaplı inceleme yapıldı. İnceleme sonrası 17 vatandaş daha güvenli yerlerde ikamet edecek.



“Gürültüye uyandık”


Mahalle sakinlerinden Yıldız Çalışkan sabah erken saatlerde gürültüyle uyandıklarını ifade ederek, “Sabaha karşı bir gürültü oldu. Gürültüyü duyunca hemen evden çıktık. Sabaha karşı oldu. Belediye burayı görsün. Ben İzmir’den geldim, gittik aynı geldik hala aynı bu şehre hiçbir şey yapılmamış. Ya insan ölseydi. Yolun altına hiçbir şey yapılmamış. Bu yol 25 yıl önce yine göçmüştü” dedi.



“Sel mağduru 45 kişi var” 


Meydana gelen heyelanla ilgili bilgi veren Zonguldak İl Afet Acil Müdürü Ahmet Güngör ise, 3 gündür devam eden şiddetli yağış sonrası il genelinde toplamda 18 aile ve 45 kişinin sel mağduru olduğunu söyledi. Mithatpaşa Mahallesinde heyelanın devam ettiğini belirten Güngör, “3 gündür ilimizde yoğun yağışlar devam ediyor. Bahçelievler ve İncivez mahalleleri de yine sel sularından etkilendi. Bugün sabahın erken saatlerinde Mithatpaşa Mahallesi sel sularından etkilendi. Bir bina yıkıldı 6 binayı da tedbir amaçlı boşalttık. Heyelan devam ediyor. Valimiz Ali Kaban konuyla ilgili gerekli talimatları verdi. Vatandaşlarımızla ilgili tüm tedbirlerimizi alacağız. Güvenli bir şekilde vatandaşlarımızı buradan tahliye edeceğiz. İl genelinde toplamda tespit ettiğimiz sayı 18 aile ve 45 kişi var. Mağdur olan kişiler ya yakınlarında kalacak ya da ev tutacağız” şeklinde konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2016, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER