ZONGULDAK´TA MİLLETVEKİLİ SAYISI DÖRDE DÜŞEBİLİR

ZONGULDAK´TA MİLLETVEKİLİ SAYISI DÖRDE DÜŞEBİLİR
 
gundemeregli.com-MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak´ın nüfusunun azalması sebebiyle milletvekili sayısının 4´e düşebileceğini belirtti.
MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, partisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. ÇATES ve 2015 Genel Seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ayan, Zonguldak’ın beş olan milletvekili sayısının 4´e düşebileceğini ifade etti. Ankara’da yapılan ziyaretlerde böyle bir duyum aldıklarını ifade eden Ayan, şöyle konuştu: “Ankara’da yapmış olduğumuz temasların ardından bize gelen duyumlar var. Zonguldak’ın nüfusunun azalmasından dolayı beş olan milletvekili sayısının dörde düşebileceği, bu bir milletvekilinin de ya Malatya ya da İstanbul’a gidebileceği söyleniyor. Kesin alacağımız dediğimiz belediyeyi alamadık. Biz, mutlak başarı parolasıyla çıktığımız ve süreci gördüğümüz zaman böyle olacağına inandık. Böyle olmasını arzuladık. Fakat sonuçları iyi olmadı. İnşallah bundan sonrası Zonguldak’ımız için hayırlı olur. Tabii biz MHP olarak Zonguldak’ın hak ve menfaatleri ile vatandaşlarımızın huzur ve refahı için elimizden geleni yaparız.”

FİRMALARA YERLİ KÖMÜR ÖNERİSİ
ÇATES’in özelleştirilmesi ile ilgili ihalenin yapıldığını hatırlatan Ayan, ihaleyi kazanan firmalara yerli kömür kullanılması için çağrıda bulundu. ÇATES’in özelleştirilmesi süresi boyunca MHP’nin duruşunu gösterdiğini dile getiren Ayan, şunları söyledi: “Özelleştirme İdaresi’nin özelleştirme kapsamına aldığı günden bu yana bu özelleşmenin yapılmaması yönünde MHP teşkilatları olarak karşı duruşumuzu göstermiştik. Bunun sebebinin de Zonguldak’ın ekonomisinin çökebileceği ve ÇATES’in bu bakımdan da Zonguldak’ın son kalesi olduğuna dair sizler de takip ettiniz. Gerek caddelerde imza toplamaya kadar sürece getirdik. Bunun arkasından Cumhurbaşkanlığı, Enerji Bakanlığı ve Başbakanlığa toplamış olduğumuz imzaları bir mektupla, burada yapılanların doğru olmadığını, buranın ekonomisinin çökebileceğini kanaatimiz tavsiyelerini bildirmiştik. Sadece buna Cumhurbaşkanlığı’ndan iki satırlık cevap geldi. İlgili mercilere dilekçeniz gönderilmiştir gibi yüzeysel bir cevap geldi. Bu güne gelindiğinde artık pek de yapılacak bir şey kalmadı. Bu gün ÇATES’in ihalesi yapılıyor. İnşallah hayırlısı olur. Demekten başka bir çaremiz yok. Tabii ki burada sitemleri, bazı organlara bakıyorsunuz, siyasilerden yana bir sitem görüyorsunuz ama biz bu sürecin başından bu güne kadar olan zaman içerisinde bunun Zonguldak’a zarar vereceğine, Zonguldak insanını yaralayacağını söylememize rağmen, açıkçası halktan da bir destek alamadık. Bakın biz orada eğer MHP’li bir belediye başkanı buradan seçim alırsa biz ÇATES’in özelleşmesinin durdurulmasına çok büyük bir avantaj elde ederiz dememize rağmen o bile Zonguldak gündeminde pek bir yer almadığını gördük. O zaman ne çıkıyor buradan, sanki halkın bunu da (ÇATES’in satılmasını) kabullenmiş görüyoruz.
Halka karşı siyaset yapmayacaklarını anlatan Ayan, sözlerine şöyle devam etti: Bu gün yapılacak ihalede en azından yerli kömür kullanabilecek firmalarımızın burayı alması süreci biraz daha uzatır. O da çözüm değil ama Zonguldak’ın ekonomik olarak ömrünü biraz daha uzatır. İnşallah böyle sonuçlanır. Ama kanaatim o dur ki böyle de olmayacak.”

“İKİ YIL İÇİNDE TTK KAPANIR”
ÇATES’in özelleştirilmesinden sonra iki yıl içinde TTK’nın ürettiği kömürü satacak Pazar bulamadığı gerekçesiyle kapanacağını da öne süren Hamdi Ayan, açıklamalarını şöyle tamamladı:
“ÇATES özelleştikten sonra iki yıl içinde TTK, ürettiği kömürü satacak pazar bulamadığından dolayı haliyle taşkömürü de kendini kapatma yoluna gidecektir. Şimdi soru burada şu olmalı, ‘Peki Zonguldak ne olacak?’ Yani burası, biliyorsunuz tarıma dayalı bir arazi, coğrafyaya sahip değil. Hayvancılık ve seracılık az. O zaman ne olacak? Terk edilmiş bir şehir, hep şunu söylüyoruz. Burası enerji santralleri üssü olarak seçilmiş bir bölge, bakın bu ihalenin arkasından Çaycuma, Saltukova ve Filyos’da yapılacak santrallerin devam ettiğini göreceksiniz. Haliyle böyle santrallerin olduğu bir yerde de insanların yaşamaması lazım. Burayı terk etmesi lazım gelir.”
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER