Zonguldak´ta plajlar temiz çıktı

Zonguldak´ta plajlar temiz çıktı

Zonguldak´ta plajlar temiz çıktı
Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesinde görevli teknisyenler tarafından hafta içinde Alaplıdan Filyos beldesine kadar il genelinde tüm plajlardan deniz suyu numunesi alındığı ve bir plaj haricinde diğer tüm plajların temiz çıktığı belirtildi. 

Konuya ilişkin Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İlimiz Alaplı Belediye ve Kocaman plajı, Ereğli Belediye ve Erdemir, AQUA, Ilıksu, Değirmenağzı, Kozlu, Deniz Kulübü, Kapuz, Uzunkum, Göbü, Filyos Kale mevkii,iskele önü, fabrika önü, barınak önü, Abacık mevki plajları iyi kalite yüzme suyu niteliğine sahip olup sadece Türkali plajının orta dereceli su kalitesi olduğu yapılan analizler sonucu belli olmuştur.

Karadeniz Bölgesi için belirlenen yüzme sezonu (15 Haziran-15 Eylül) döneminde Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak mikrobiyolojik yönden on beş günde bir İlimiz genelinde yüzme alanında önümüzdeki günlerde her on beş günde bir periyodik olarak deniz suyu analizleri yapılacaktır. Ayrıca Müdürlüğümüze bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarında Analiz ettirilmekte olup, Analiz sonuçları Kurumumuz web sayfasında yayınlanmaktadır denildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER