ZONGULDAK’IN EN BÜYÜK TERMİNALİ OLACAK

ZONGULDAK’IN EN BÜYÜK TERMİNALİ OLACAK
 
 
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de 6 ay içinde tamamlanacak olan ve 6.5 Milyona mal olacak olan Terminal için görkemli temel atma töreni düzenlendi.
Toplam 2 Bloktan oluşacak olan Terminalin 2 Bin 200 metrekare üzerine kurulacak olan Terminalin temel atma töreninde söz alan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, “Neden hastane buraya yapılıyor, neden terminal buraya yapılıyor, çünkü Ereğli’yi Subaşına kadar büyütmek için yılardır büyük bir politika izliyoruz. Allah şükürler olsun bu politikamız da da başarılı olmaya başladık. Hemen yan tarafta devletimiz çok güzel hastane yapıyor, bizde buraya terminali yapıyoruz, terminal neden buraya yapılıyor? Hem Ereğli’yi genişletmek için” diye konuştu.
 
Kdz. Ereğli İlçesinde bu yılsonuna kadar tamamlanması planlanan Terminal inşaatı için temal atma töreni gerçekleştirildi.

Ereğli İlçesi Ömerli Mahallesinde yapılan inşaatın temel atma butonuna CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat birlikte bastı.

İnsana yapılan yatırım, önemli

Törende konuşan Zonguldak Vali Yardımcısı Ekram Aylanç’ta en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu kaydederek, yaptığı konuşmada şunları söyledi ”Ereğli’nin saygı değer halkı hepinizi Valimiz Erol Ayyıldız adına saygıyla selamlıyorum. Bu törende sayın valimizin size olan selamlarını ve saygılarını iletmekten gurur duyuyorum. Sevgili Ereğliler insan yapılan yatırım, yatırımları en kutsalıdır. Ereğli belediyesi bugün Ereğli halkın daha iyi hizmet sunabilmek için daha kaliteli bir hizmet alabilmek adına mevcut otogarı yetersiz görmesi. Mevcut otogarın Ereğli’ye yakışmadığı gerekçesiyle daha modern daha kullanışlı hizmeti daha etkin sunabilmek adına kolları sıvayarak az önce belediye başkanımızın ifade ettiği gibi 25 trilyonu gözden çıkararak 8 trilyonu burayı ihale etmek suretiyle halkımıza buyurun işte size hizmet cesaretini göstermiş ve halkımızın taktirini burayı bir yıl içerisinde sunmak ürünü üstlendiğini gördük. Bizde kendilerine bu hususta bu hizmet yarışında başarılar diliyoruz, yapılan hizmetler her zaman karşılığını bulmuştur”

Posbıyık ise yaptığı konuşmada, 2 bloktan oluşan ve 2 bin 200 metre kare üzerine kurulacak olan Terminalin Zonguldak’ın en büyük terminali olduğunu belirterek, terminal yapılan bölgenin kalkınmaya ve genişleyeme devam ettiğini kaydetti.

İşte Posbıyık’ın yaptığı konuşmadan satırbaşları:

Çok mutluyum.

Bugün çok mutluyum. Hepinize şükranlarımızı sunmak istiyorum. Evet 1994 yıldan itibaren kentimizi vizyon projelerle büyütmeye çalışıyoruz. Kdz. Ereğli’nin alt yapısında hiçbir problem yok. Alt yapısı tamamen bitmiştir. Şimdi sosyal belediyeciliğe başladık. Kesinlikle cenaze hizmetlerine ağırlık veriyoruz. Belediyeye Alo dediğiniz zaman cenazeyi evinden alıyoruz. Her türlü işlemi yapıyoruz. Hiçbir ücret talep etmeden, ayrıca cenaze işlemleri bittikten sonra akşam belediye hocalarımız tarafından evlere bizzat gidilip dualar okunuyor ve taziyeye gelen misafirlerimize yemek veriyoruz. Sağlık başkanlığımız tarafından tüm yatalak hastalarımızın evlerine gitmek suretiyle bakımlarını yapıyoruz. Evlere gönderdiğimiz personeller tamamen hastalarımızın perdesinden, halısına, kiliminden, oturma yerlerine kadar temizliğini yapıyorlar. Hastanın bakımlarını yapıyorlar ve sürekli olarak gece gündüz serumların takmaya kadar bakım anlayışı içinde devam ediliyor. Sayın Köksal Toptan’ın ve Mehmat Haberal’ın öğretmeninin yanındaydım. Maksude Çubukçu bir hayli yaşlandı. Gülüç’te oturuyor ve yalnız kaldı hiç kimsesi yok. Komşularından 68 yaşındaki bayan yardımcı olmaya çalışıyor. O da yaşlı olduğu için pek yardım edemiyor. Bütün ekiplerimizle gittik evi temizledik. Havalı yataklar aldık, onları yerleştirdik hocamızın gözlerinden mutluluk gözyaşlarını görmek benim için gerçekten büyük mutluluktu. Sürekli Maksude Çubukçu gibi diğer yalnız kalan insanlarımıza görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Ereğli’yi büyütmek istiyoruz.

Ereğli’yi büyütmek istiyoruz. Neden hastane buraya yapılıyor, neden terminal buraya yapılıyor, çünkü Ereğli’yi Subaşına kadar büyütmek için yılardır büyük bir politika izliyoruz. Allah şükürler olsun bu politikamız da da başarılı olmaya başladık. Hemen yan tarafta devletimiz çok güzel hastane yapıyor, bizde buraya terminali yapıyoruz, terminal neden buraya yapılıyor? Hem Ereğli’yi genişletmek için hem de devletimizin yaptığı çevre yolu var, Zonguldak’tan gelen Tırlar otobüsler Ereğli’ye girmeden çevre yolundan Alaplı’ya girecekler. İstanbul’dan gelen tırlar kamyonlar Ereğli’ye girmeden Zonguldak’a gidebilecekler ve burada bir kavşak var. Terminal tam bu noktada n hastane ve terminalin olduğu kavşaktan buradan Alaplı’ya doğru, hiç trafiği rahatsız etmeden dışarıya gidebilecek, subaşına kadar Ereğli’yi büyüteceğiz. Buradan kırsal bir ortamda yaşayan vatandaşlarımızın çağdaş bir ortamda yaşamaları için sağlıklı yaşaması için hızlı bir şeklide subaşına doğru ilerliyoruz. Bize bu anlamada destek verenlere şükranlarımız sunuyorum.

Türkiye’de tek

Şu yaptığımız iş Türkiye’de tektir. Bu arsanın 25 dönümün belediye olarak biz vatandaşlardan kamulaştırdık. Kamulaştırmayla kalmadık diğer 25 dönümünü, İmar planına işlemiş vaziyetteyiz ve burayı 8 Milyon TL’ye ihaleye çıkardık. İhalede 6,5 Milyon TL’ye yüklenici bir firma aldı ve çalışmalara başladı bu terminalde son derce titiz çalışma yürüttük. Burası A blok 3 katlı hemen arkasındaki b blok burası da 2 katlı bu alanlarda vatandaşlarımıza çok iyi hizmet edeceğiz. Çok modern bir terminal kazandırmak için yola çıktık. Allaha şükür onu da gerçekleştiriyoruz. Ama bu yerin kaçta katlı oluşunu nerede oluşuna belediye başkanı ve meclis üyeleri karar vermedi. Aramızda muhtar arkadaşlar var. Bunları işletmecilik yapan, otobüs yazıhane sahiplerinin hepsini topladık. Birebir onlara sorduk, bu terminali nasıl yapalım? diye aslında 5 katlıydı, olmaz dediler, 5 katlı fazla buraya şu kadar olsun şöyle olsun dediler ve halka rağmen bir halkın istediği şekilde otobüs firmalarının işletmecilerinin bize emrettiği şekilde projeleri hazırladık. Bu proje tamamen onlara ait bir projedir Yüklenici firma inanılmaz çalışkan bir arkadaş. Türkiye’nin birçok yerinde de işler yapıyor. Israrla 12. ayda burayı teslim edeceğim diyor. Benim aklım yetmiyor bir mühendis olarak ama zamanımızı biraz fazla ben size burayı 12.ayda teslim edeceğim diyor. Teslim ettiği zaman ne yapacağız. Terminal firma sahiplerini buraya çekeceğiz. Terminalin olduğu yere belediye başkanlık sarayı yapılacak, yanına kaymakamlık binası yapılacak. Terminal alanı şu anda 19 Bin 500 metrekare alanda yapılıyor. Şu anda terminal binası 2 Bin 200 metrekarelik alana oturmaktadır. A Blok 3 katlı B blok 2 katlı zemin katta bilet atış gişesi 14 tane içerisinde. Cafeler var, postane var, emanetçi var, bankamatik alanları var taksi ve şoförler odasını yeri var. Özel olarak 1. Katta gişe ofisleri var, mescit var kuaför var. 8 adet gelen araç peronu ve daha birçok şeyler var. 8 adette gişeden araç peronu var 15 adet otobüs servis bakım otoparkı 60 adet yolcu otobüs oto parkı 10 adet servis otoparkı 20 adet taksi otoparkı olmak üzere muhteşem bir tesisi maşallah çok yakın bir zamanda hizmetinize açacağız Ereğli’nin birçok yerinde inanılmaz yatırımlar atağına geçtik. Türkiye’de bu projeleri yapabilecek para harcayabilecek, yatırım yapan başka bir belediye düşünemiyorum.

Borcumuz yok

Kdz. Ereğli belediyesinin hiçbir yere borcu yok, daha bir hafta önce çalışma bakanlığından mektup geldi. 20 yıllık belediye başkanlığım döneminde bugüne kadar sosyal sigortalara hiçbir borç yapmadın peşin ödedin diye, aynı şeyi vergi dairesine de yapıyoruz. İşçilerime yeni toplu sözleşme yaptık. Memurlarımızla toplu sözleşme yaptık. Kazasız belasız inşaatımızın bitmesini, Yüce Allah’ımızdan diliyorum.”

Köktürk’ten, herkese teşekkür

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Terminale emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizleri burada buluşturan, öylesine büyük öylesine anlamlı etkinlikte bir araya getiren başta Ereğli’nin çok değerli Belediye Başkanı Halil Posbıyık olmak üzere ve belediyemizin işçisinden idari personelinden başkan yardımcılarına kadar ve etkinliğe katkı sağlayan tüm Ereğli halkın teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
 
Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER