Zonguldaklı vatandaşlar hafta sonunu denize girerek geçirdi.

Zonguldaklı vatandaşlar hafta sonunu denize girerek geçirdi.

Zonguldaklı vatandaşlar hafta sonunu denize girerek geçirdi.
Zonguldakvatandaşlar hafta sonunu denize girerek geçirdi. 
Yaz ayında vatandaşların en uğrak yeri haline gelen Zonguldak Belediyesine ait Kapuz Plajı sezonun en kalabalık günlerinden biri yaşadı. Hafta sonunun sıcak ve güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Kapuz Plajı’na akın etti. Kent merkezinde 27 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığında vatandaşlar serinlenmek için sahil kenarlarını tercih etti. Kapuz Plajı’na akın eden vatandaşlar denizin ve güneşin tadını çıkardı. Nem oranının yaklaşık yüzde 85’lere ulaştığı Zonguldak’ta, plajlardaki kalabalık renkli görüntülere sahne oldu. Kimi vatandaş sıcak havada denizin tadını çıkartırken kimi vatandaşlar ise kumsalda uzanarak güneşlenmeyi tercih etti.
Kapuz Plajı sorumlusu Abdullah Bakır, Kapuz Plajını son hazırlıkları tamamlandığını 1 Temmuz Cuma günü halkın hizmetine açmayı planladıklarını söyledi. Kapuz plajına halkın sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Bakır, “2 aydır hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu sene tekrar mavi bayrağı almaya hak kazandık. Geçen yıl almıştık. İlk senemizde mavi bayrak çevre ödülünü aldık. Plaj Amiri Hayri Topçu ile Antalya’ya sunum yapmak üzere davet edildik. Bizde Zonguldak’ı temsil etmek adına gururla gittik. Hem Zonguldak’ı hem de Kapuz Plajını anlattık ve çok beğenildi. Bu sene için tekrar başvurduk Türkiye jürisinden Ocak ayında geçti mayıs ayında da Avrupa jürisinden geçti ve mavi bayrağımızı bu senede aldık. Burada her sene farklı bir çalışma yapıyoruz. Bu sene de engellilerimizin rahatça denize girebilmesi için bir tane cankurtaran görevlendirdik. Son hazırlıklarımızı yaptık inşallah 1 Temmuz Cuma günü buranın sezon açılışını yapacağız. Buranın yapımında emeği geçen başta belediye başkanımız Muharrem Akdemir olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ramazan ayında plajın özellikle öğleden sonra kalabalık olduğunu ifade eden Kapuz plajı Amiri Hayri Topçuoğlu, “Ramazan ayında genelde öğleden sonra kalabalık oluyor. Özellikle akşamları halkımızın iftar açabilmeleri ve denize girebilmeleri için ışıklar taktık. Bu senede 10 kişilik cankurtaran ekibimizle Zonguldak halkına en iyi hizmeti verebilmek için buradayız” dedi.


Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 06:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER