ZONGULDAKLILAR DERNEĞİ DE KATILDI

ZONGULDAKLILAR DERNEĞİ DE KATILDI

gundemeregli.com-Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Eğitim Seminerinde Almanya Zonguldaklılar Derneği de yer aldı.

Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, 7 ülke 10 şehirde gerçekleştirilmesi planlanan eğitim programına Sivil Toplum Kuruluşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının, Yurt dışında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik, „Kapasite geliştirme eğitim programı“ kapsamında 4. Eğitim seminerinin Almanya Zonguldaklılar Derneğinin de katılımıyla Almanya’nın Başkenti Berlin’de tamamlandığını açıklayan Karakulak, „Almanya’da bir göçmen toplumu olarak ileriye yönelik dil, din, kültür ve aidiyetimizi sağlıklı bir şekilde koruyabilmemiz için yeni nesillere bu konularda eğitim verebilmek için maddi manevi imkanlara sahip, kendimize ait eğitim salonlarına, sosyal tesis, mekan ve eğitimi personel imkanına sahip olabilmemiz için kurumların desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu eğitim projesinin amaçlarından ve hedeflerinden birisi de bu yönde yapılacak çalışmalara ışık tutup katkılarda bulunmaktır. Bu gibi projelerin nasıl yapılacağından ileriye yönelik nasıl ayakta kalınabileceği hususlarında eğitim verilen, bu gibi seminerlerin sayısı artması gerekir tabiki bu da talep ve isteğe bağladır. Tamamen katılım masraflarının yüzde 90 katılımcılara ait olduğu bu eğitim seminerine 2 yönetici ile katılarak bizler için çok verimli ve faydalı geçen bir eğitim semineri olmuştur. Yurt Dışı Türkler Başkanlığının bu gibi faaliyetleri bizlere sahip çıkıldığının bir göstergesidir. Türklerin yoğun yaşadıkları şehir ve bölgelerde bu gibi eğitim sayılarının arttırılmasının önemine bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz“ dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER