Zonguldak’ta ağaç bayramı töreni düzenlendi

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kapsamında Zonguldak İli Kozlu İlçesi Ilıksu mevkinde tesis edilen Polis Hatıra Ormanında ağaç bayramı töreni düzenlendi.

Zonguldak’ta ağaç bayramı töreni düzenlendi
 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kapsamında Zonguldak İli Kozlu İlçesi Ilıksu mevkinde tesis edilen Polis Hatıra Ormanında ağaç bayramı töreni düzenlendi. 
Törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, Tugay Komutanı Tuğ General Birol Şimşek, Zonguldak Baş Savcısı Necip Topuz, Zonguldak Vali Yardımcısı Bedrettin Sağsöz, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Kozlu İlçesi Kaymakamı Ahmet Karakaya, Orman Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı Beşel,Tarım İl Müdürü Necmi Çelik, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Hayri Bulazar, Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Şen, Zonguldak İşletme Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri, Teknik Elemanları, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Kozlu halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Törende konuşma yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı konuşmada ormanların öneminden bahsetti. Ormanlarımızın önemli fonksiyonlarının başında oksijen üretimi geldiğini ifade eden Beşel, “Ormanlarımızın önemli fonksiyonlarının başında oksijen üretimi geliyor. Yapılan araştırmalarda bir milyon hektar orman alanının tuttuğu karbon miktarının 26 milyon ton, yıllık oksijen üretiminin ise bir milyon ton olduğu görülmüştür. Zonguldak’taki orman varlığını düşündüğümüzde ormanlarımız yıllık yaklaşık 52 milyon ton karbon tuttuğu ve 630 bin ton da oksijen ürettiği ve 7,7 milyon ton toz tutumu sağladığı tespit edilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü 2003-2016 yılları arasında toplam 172.130 dekar bozuk ve bir kapalı alanda ormanların rehabilitasyonu ve diğer ormancılık faaliyetleri yapılmıştır. Yapılan bu ormancılık ve rehabilitasyon çalışmaları neticesinde 2003-2016 yılında Bölge Müdürlüğümüz tarafından 11,4 milyon adet fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. İlimizin ve ülkemiz orman varlığının arttırılmasını sağlayan, fidan dikme alışkanlığını kazandırmak ve yaygınlaştırmayı vazife edinen Polis Teşkilatının Polis Bayramını ve şahsım adına kutluyor bu fidanların toprakla buluşturulmasında yardımlarını esirgemeyen başta Sayın Valimize ve İl Emniyet Müdürümüze, tüm polis teşkilatına teşekkür ediyor kurumum ve şahsım adına saygılar sunuyorum” dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Zonguldak Valisi Ali Kaban “Tüm orman teşkilatının fedakarca ve cefakarca çalıştıklarını biliyorum, orman kaynaklarını doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde ve topluma çok yönlü sürdürülebilen faaliyetler sağlayacak şekilde üretime sunmak için gayret gösterilmesi gerekiyor. Geleceğimizin daha yeşil olması dileğiyle daha yaşanabilir, temiz bir çevre için Ormancılık Gününü ve Haftasını kutluyor, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerin ardından Vali Ali Kaban tarafından “Orman Sevgisi” temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Hatıra ormanına fidanın dikimi gerçekleştirildi. Sunulan ikramların ardından tören sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER