Zonguldak’ta Bayram coşkusu

Zonguldak’ta Bayram coşkusu

Zonguldak’ta Bayram coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı Zonguldak’ta coşkuyla kutlandı.
Zonguldak’taki bayram kutlaması kapsamında toplanan kalabalık Kızılay Kan Merkezi önünden Valilik binası önündeki tören alanına yürüdü. Protokolün yanı sıra gençler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı yürüyüş, Valilik binası önündeki kutlama töreni ile devam etti.
Valilik binası önündeki törene Zonguldak Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Küçükosman, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, protokol üyeleri, askeri erkan ve gençler katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programda çelenk sunumu gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz yaptı. Karayılmaz, “Değişik duygular içerisinde olduğumu belirtmek isterim. Bugün bayram ancak gençlerimiz vardı, asker arkadaşlarımız Tansu, Tunahan, Yusuf Yelkenci; değerli şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum. Ülkemizin başı sağolsun. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır düsturuyla yola çıkarak sizlerin de bu emaneti en iyi yere getireceğinizden hiç şüphemiz yok. Dün Ankara’da bir törendeydim. Gençlerimiz Zonguldakı temsilen gerçekten güzel işlere imza attılar. Türkiye’de son 7 il içerisine girdi öğrencilerimiz. Gençlerin bu kendilerine olan özgüvenlerini gördüm. Çok mutlu oldum. Demek ki gençlik emin ellerde, çok çalışacağız. Başarılı, kendinden emin, güvenle geleceği aydınlık ve daha iyi hale getirmek için elimizden gelen her çabayı sarf edeceğiz” dedi.
Kutlama töreninde Sağlık Bakanlığı tarafından başarılı sporculara gönderilen bisikletlerin dağıtımı yapıldı. Tören, jimnastik, eskrim, tekvando gibi spor gösterileriyle son buldu.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER