Zonguldak’ta Ebola paniği

Zonguldak’ta iki hafta önce Nijerya’dan Türkiye’ye geldiği belirlenen bir kişi Ebola şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak’ta Ebola paniği
 Zonguldak’ta iki hafta önce Nijerya’dan Türkiye’ye geldiği belirlenen bir kişi Ebola şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. 

Alınan bilgiye göre saat 23.45 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirilen Önder Gürsoy isimli şahıs, Ebola şüphesiyle izole bir odada müşahede altına alındı. Hastane karantinaya alındı ve hastane güvenliği yaklaşık 1 saat boyunca hastaneye giriş ve çıkışları durdurdu.

Yüksek ateş ve kusma şikâyetiyle hastaneye getirilen Önder Gürsoy’un iki hafta önce Nijerya’dan gelmiş olması, ebola şüphesini artırdı ve hastaneyi alarma geçirdi. Ancak yapılan kontroller sonrasında hastanın sıtma olduğunun öğrenilmesi ile karantina kaldırıldı ve hastane normale döndü.

Olayın gerçekleştiği sırada hastanede tedavi olan bir hastanın yakını Ender Gündoğduoğlu “ Ben burada oturuyordum daha sonra ambulans geldi. Ambulansta bulunan sağlık görevlileri maskeliydi. Daha sonra içeride bulunan hastaları dışarı çıkardılar. Daha sonra güvenlikçilere ne olduğunu sorduk. Getirilen kişinin virüs taşıma ihtimalinin olduğunu söylediler” dedi.

Bir başka hasta yakını Şaban Doğan ise “ Biz hasta getirmiştik yarım saat önce. Sağlık görevlileri maskeliydi, o sırada bir hasta getirdiler, sizi içeriye müşahede odasına alalım dediler. Ebola hastasının geldiğini, daha sonra gelen hastanın ebola olmadığını söylediler” dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER