1 MAYIS ZONGULDAK’TA KUTLANACAK

1 MAYIS ZONGULDAK’TA KUTLANACAK

1 MAYIS ZONGULDAK’TA KUTLANACAK

1-2-3 Mayısta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Zonguldak’ta sendikalar 1 mayıs kutlamalarını yine de yapacağını açıkladı.

1 Mayıs Cuma günü sokağa çıkma yasağı olması sebebi ile 1 gün öncesinden (30 Nisan Perşembe) sembolik bir kutlama ile sendikalar yine de alanda olacağını belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan yeşil 15 kişilik bir temsilci grubu ile madenci anıtı önünde toplanacaklarını ve 1 Mayıs’ı sembolik olarak kutlayacaklarıını ifade etti.

Yeşil açıklamasında;

30 Büyükşehir ve Zonguldak’ın geldiği bu durumda kalabalık olarak virüsü yaymak gibi bir lüksümüz yok. Konu ile ilgili bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda sosyal mesafeye uyarak Zonguldak’taki sendikalar ve şubeleri ile birlikte 15 kişiyi geçmeyecek şekilde 30 nisan 17.30-18.00 arasında Madenci anıtı önünde toplanacağız.

Tabi ki yine pankartlarımızı bugünden itibaren asılacak. 1 Mayısta alanlarda olmayı çok isterdik ama ülkemizin geldiği durum bunu gerektirdi. Bizde bizim için özel bir gün olan 1 Mayısta işçi marşlarını belediye hoparlörleri vasıtası ile yayımlamak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Zonguldak Belediyesi 1 Mayısta İşçi marşını yayınlayacağını bize belirtti.

Bizde bizim için özel bu günü sembolik olsa da kutlayacağız.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2020, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER