1 Mayıs'ı 'İşsizler' kutlayamayacak!

1 Mayıs’ı ‘İşsizler’ kutlayamayacak!

1 Mayıs'ı 'İşsizler' kutlayamayacak!

Dün Zonguldak’ta İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) önünde çekilen bu karede İşçi Bayramı öncesi işsizliğin aslında hangi boyutlara ulaştığı gözler önüne seriliyor. İŞKUR tarafından Toplum Yararına Program çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmesi planlanan 900 kişilik kontenjan için başvuruda bulunmak isteyenler sabahın ilk ışıklarında İŞ Kur il binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Türkiye’de en coşkulu kutlamaların yapıldığı Zonguldak’ta ise maden işçileri 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayacakken bazı vatandaşlar ise ‘işsiz’ oldukları için 1 Mayıs’ı dahi kutlayamayacak. Gelinen tabloda işsizlerin, 1 Mayıs İşçi Bayramı ‘iş aramakla’ geçeceğe benziyor. İŞKUR tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilen işçilerin başvuruları 4 Mayıs Cuma günü mesai saatine kadar devam edecek.
Ancak kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilecek olan işçiler 6 ay süre ile çalıştırılacağı için 2019 yılında ki 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da ‘işsiz’ olarak geçirmesi kuvvetle muhtemel. İstihdamın arttırılması ve istihdam yaratılması noktasında önemli çalışmalar yapan İŞKUR vatandaşın ilk adresi olmakla birlikte kurum yine toplumda yer edinemeyen dezavantajlı gruplara sahip çıkması açısından önemli bir yer teşkil ediyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER