100. Yıl zirvesi muhteşemdi

100. Yıl zirvesi muhteşemdi

100. Yıl zirvesi muhteşemdi

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası 100. yıl zirvesi programı düzenlendi. 7 kategoride 134 üyeye ödül verildi.Programa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu,Vali Erdoğan Bektaş,Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan,Alay Komutanı Albay Gönen Süslü, ZTSO Başkanı Metin Demir ve yönetimi,ilçe TSO Başkanları, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı,BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı,ilçe ve belde belediye başkanları,daire müdürleri,siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri,TSO üyeleri ve davetliler katıldı.Saygı duruşunda bulunulup istiklal marşımızın okunmasının ardından TSO'nun tanıtım filmi davetlilere izlettirildi. Açılış konuşmasını TSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam yaparak 100. yıllarını kutladı. 

DEMİR, PROJELERİNİ ANLATTI BAKANDAN ÇAĞRI MERKEZİ,EXİMBANK TALEP ETTİ 
100. yılı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir konuşmasında,"kömür ve çelik alanındaki varlığımızı kuvvetlendirmek, derinleştirmek ve çeşitlendirmek adına bugünlerde yoğun mesai harcıyoruz. Taşkömürü üretiminin hem devlet hem de özel sektör eliyle artarak devamı için, Bakanlığımız ile sürekli iş birliği halinde çalışmalar yürütüyoruz. Maden Makinaları grubu ve ihtisas sanayi sitesi olarak ilk meyvelerini vermeye başladı.Filyos Vadisi projesinin muhteşem fırsatlarla finale yaklaştığı bir dönemdeyiz. Liman inşaatını hızla sona yaklaşması, endüstri bölgemizin yönetici şirketinin belirlenmesi, amiral gemi olarak gördüğümüz ana yatırımcıya yer tahsisinin yapılmış olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.SERA OSB projemizde yatırım aşamasına kadar geldik. 2020 yılında alt yapı inşaatına başlanacak olan SERA OSB’mizde, son teknolojik imkânlarla üretim yapacak, ihracata odaklı bir yapıyı hayata geçirerek, bölgemiz için yeni bir istihdam ve ticaret kapısını açmış olacağız.Mobilya dekorasyon sektöründeki üyelerimizi bir araya getireceğimiz ticaret merkezi projemizde ise ruhsat aşamasına kadar geldik. Batı Karadeniz Bölgemizde halen şubesi ya da irtibat bürosu olmayan Türk Eximbank ile görüşmeler yürüttük. Exımbank şubesi yada irtibat ofisi için bila bedel ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu belirterek, bu hususta desteğinizi beklediğimizi bildirmek isterim.Madenci eşleri ve kızlarından oluşan yüzlerce kadınımızı, çağrı merkezi operatörü olarak eğittik, meslek sahibi yaptık.Bakanlığınıza hizmet verecek bir çağrı merkezinin Zonguldak’ta hayata geçirilmesi için inisiyatif kullanmanızı hassaten talep ediyoruz. "dedi.

"ZONGULDAK ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENEBİLİR"

 Daha sonra Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Zonguldak'ın ticaret anlamında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi : ‘’Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. ZTSO’nun 100. yılı kapsamında yapılan etkinliklerde burada olmakta mutluluk duyuyorum.Zonguldak çok özel bir yere sahip. Her zaman Türkiye’de önemli bir İl olmuştur. Böyle olmayada devam edecektir .Alın terinin özverinin ihracata dönüştüğü şehirdir. Zonguldak’ın ayrıcalığına her zaman dikkat edeceğiz. Bu anlamda kuruluşu milli mücadele dönemiyle eş zamanlı olan ZTSO ‘nun 100. yıl dönümünü tekrardan tebrik ediyorum . Zonguldak dış ticaret açısından da aktif bir ilimiz ihracat rakamlarımız 500 milyon dolar olarak gözüküyor. Zonguldak’ın ihracata katısı çok büyük olmazsa olmaz. Zonguldak’ın desteklerden çok fazla yaralanmadığını gördüm. 1 ocak 2020’den itibaren desteklerimizi dijital ortamdan vermeye çalışacağım. Bunlardan da Zonguldak’ın yararlanmasını beliyoruz. Eximbank ile ilgili 23 milyon dolar destek vermişiz. Esnaf Sanatkalarına da destek veriyoruz. bu sene 152 milyon destek vermişiz. 2020’de de bunu genişleterek devam edeceğiz.Bir sektörü desteklerken diğer sektörleride zarar vermemeye çalışıyoruz. Amacımız ticaretin kesintisiz devam etmesidir. Sektörlerimizin haklarını korunmasıdır.Türkiye için ihracatta başarılı bir yıl oldu.Dünyada ihracat sıralamasında Türkiye 7. sırada yer oluyor. Dış ticaret açığımız küçüldü. Türkiye’nin büyümesine destek sağlamış olundu. 2020 daha başarılı bir yıl olacak. Zonguldak coğrafi konum açısından büyük bir potansiyeli var. Bizde farkındayız. Zonguldak komşu ülkelere yakın olması açısından büyük bir rol oynayabilir. Yeter ki uygulanabilir ayakları yere basan güzel projelerin her zaman arkasındayız.Biz bugüne kadar bütün iş dünyasından gelen taleplerin hepsini titizlikle inceledik hepsine yazılı dönüş yaptık. Bundan sonrada sizlerden gelen talepleri titizlike inceliyor ve dönüş yapıyor olacağız. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim ‘’ dedi. Konuşmasının ardından 100. yıl pastası kesildi. Bakan Pekcan'a Zonguldak'ı simgeleyen hediye teslim edildi.

“KUŞLAR HALAYLA UÇAR”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, ZTSO'nun Zonguldak’ın tarihine ve taşıdığı öneme yakışır şekilde çalıştığını belirterek konuşmasında şunları söyledi : ''Zonguldak sanayi kültürünün oluştuğu ilk şehirdir. ZTSO Zonguldak’ın tarihine ve taşıdığı öneme yakışır şekilde çalışıyor. Şehre yakışır çalışmalar yapıyor. ZTSO, Uluslararası kuruluş tarafından en azından Paris ,Londra, Berlin odalarının üyelerine verdiği hizmetin aynısını vermektedir. ZTSO odasının tüm çalışanlarını canı gönülden kutluyorum. Doğru yapılan işi tebrik edin ki size aşka mutlulukla görev yapsınlar. Metin Başkanımı da ayrıca kutluyorum . ZTSO aynı bir proje fabrikası gibi çalışmaktadır. Metin Demir kardeşim ile beraber çalışıyoruz. Sizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil ediyor. Zonguldak yeniden cazibe merkezi haline gelecek. Geçmişten bugüne emek veren herkese yürekten tebrik ediyorum. Bugün bir asrımızı kutlarken Sayın Bakanımız yanımızda oldu. Cumhurbaşkanımızın İstanbuldaki programından dolayı ilçelerdeki ziyaretlerimizi gerçekleştiremedik . Ayrıca Valimiz ve Belediye Başkanımıza da teşekkür ederiz. Zonguldak geçmişte sadece yer altı kaynaklarıyla anılır şimdi ticaret var eğitim var. Filyos Vadisi projemiz inşallah 2020 yılında hizmete açılacak. Seracılık İhtisas OSB için Metin Başkan çok büyük gayret gösteriyor. Bizde yanındayız. Zonguldak’a değer katacak önemli bir konudur. Zonguldak’ta şunu demeyin bu odalar neler yapıyor. 1 milyon yaşayan üyemiz var. 800 milyon üyemize kefil olduk. Yolumuza hep güçlenerek devam ettik. Bu arabanın tekerleği tümsekte kalmayacak. Her sabah daha iyi olacak diye çalışıyoruz.Ortak akılla sıkıntılar çözülür. Kimseyi farklı düşüncesinden dolayı dışlamayın.'' dedi.

ÜÇ İL BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Ardından Vali Erdoğan Bektaş konuşmasında şunları söyledi : ‘’Bizlere vakit ayırdığı için Bakanımıza teşekkür ediyorum. TOBB Başkanımıza yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. ZTSO’nın 100. yılını kutluyorum. Çok girişimci bir ZTSO Başkanı ve ekibi var. Zonguldak kömürden önce yoktu sonra var oldu. Kömür para ettikçe Zonguldak öne çıkmış. Kömür satışı azaldıkça gerilemiştir. Zonguldak gerçekten coğrafyanın başına açtığı dertlerle uğraşıldığı zor bir yerdir. Çok ciddi anlamda göç veriyoruz. İstihdam dağıtan bir şehir göç veriyor. Çeliğin Ülkemiz açısından üretilmesine Zonguldak kadar katkı sağlayacak başka bir şehir yok. Eskiden Bartın, Karabük ve Zonguldak bir aradaydı. Biz coğrafyadan faydalanmalı ve dışarıdan bakanlara göstermeliyiz. Kümelenme bazı girişlerdir ve kendi içlerinde rakiplerdir.Bir ekosistem oluşur.Bizde Çelik Kümelemede öne çıkmak isiyoruz. Üç ilinde bu konuda ortak olmasını arzuluyoruz. Odamızın 100. yılı kutlu olsun hepinizi saygıyla selamlıyoruz.’’ dedi. 

7 KATEGORİDE 134 ÜYEYE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 
Ardından 7 kategoride 134 üyeye ödülleri takdim edildi,hatıra fotoğrafı çekildi.

D
 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER