15 Vekil için kira sözleşmesi yapıldı mı?

15 Vekil için kira sözleşmesi yapıldı mı?

15 Vekil için kira sözleşmesi yapıldı mı?

Ak Parti merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 Milletvekili hakkında değerlendirmede bulunurken 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde CHP’den Milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığından istifa eden Umut Başoğlu’nu hedef aldı. Başoğlu’nun CHP İl Başkanı seçildiği dönemde MHP İl Başkanı olan Hamdi Ayan hakkında söylediği “MHP’li Hamdi Ayan başkanlık masasını Ak Parti’ye taşısın. Hem kira derdinden de kurtulur” sözlerini hatırlatarak Başoğlu’nun İYİ Parti’ye geçen vekiller için kira sözleşmesi yapıp yapmadığını sorusunu iletti.
“ASIL 15’LİLER ÇANAKKALE’DE KAHRAMANDI”
CHP’den İYİ Parti’ye geçen Milletvekillerinin demokrasi kahramanı olmayacağını 15’lilerin kahramanlıklarının orijinalinin Çanakkale’de yaşandığına dikkat çeken AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, “Geldiğimiz yeni süreçte erken seçim kararı ile birlikte hareketlenmeler yaşanmaya başladı. Buda siyasete bir heyecan kazandırıyor. Bu heyecan ile birlikte yeni kazanımların elde edilecek olması bizleri Zonguldak adına umutlandırıyor. Tabi bu yeni süreçte bazı partilere farklı partilerden geçişler söz konusu. Biz bunu değerlendiriyoruz ama bu onların kendilerinin kararları. Yalnız benim takıldığım tek konu bu şahıslara demokrasi kahramanı denmesi. Demokrasi kahramanı olsalar kendileri de mutlu olurlardı ancak o açıklama sırasında biz yüzlerinde o mutluluğu göremedik. Aslında kendilerinin yaşamış olduğu utanç yüzlerine yansımıştır. O açıklamada başları dik değil, karşıya değil yüzleri yere bakan milletvekilleri gördük. Bu geçişi milletimiz değerlendirecektir. Biz kahramanlığı Çanakkale’deki on beşlilerden biliriz. Birbirini farklı pazarlıklar ile tolere edenlere kahraman denmiyor. O listenin içinde CHP Zonguldak Milletvekili olması da vatandaşlarımızı üzmüştür. Keşke Zonguldak’ın adı böyle karanlık bir listede olmasaydı. Biz parti olarak yasal ittifakların önünü açtık. Yasal olarak ittifak yapılabilirdi. Bu şekilde transferlere gerek yoktu” dedi.
15 VEKİLE KİRA SÖZLEŞMESİ YAPILDI MI?
CHP Zonguldak eski İl Başkanı Umut Başoğlu’na sert sözler ile yüklenen Ak Partili Çağlayan, “CHP’nin eski il başkanı Umut Başoğlu, MHP ile ittifak yaptığımız dönemin başında MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan için yakışık almayan bir cümle sarf etmişti. Başoğlu, “Hamdi Ayan masasını, sandalyesini alsın, Ak Parti’ye geçsin. Kira derdinden de kurtulsun” gibi çirkin sözlerde bulunmuştu. Böyle konuşan insanların kendi milletvekillerini başka bir partiye gönderdiklerinde acaba kira sözleşmesi yaptılar mı? Bu soru akıllara gelmiyor değil. Bunun karşılığında mı kiraladılar? Bunu sormak lazım. Çünkü yasal olarak ittifak yapan bir partinin başkanına bu yakıştırmayı yapan demek ki ‘kişi kendinden bilir işi’ sözünü doğrular nitelikte” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER