15 Vekili eleştirdi! Tuğrul Türkeş için ne dedi?

15 Vekili eleştirdi! Tuğrul Türkeş için ne dedi?

15 Vekili eleştirdi! Tuğrul Türkeş için ne dedi?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen 15 Milletvekilinin siyasi duruşlarını eleştirdi. Gerçekleşen olayı siyaset etiğine yakışmadığı şeklinde yorumlayana MHP’li Kıransoy, seçmen iradesinin CHP kurumsal kimliği altında tercih yaptığını bu durumunda CHP seçmeninin iradesinin hiçe sayıldığına dikkat çekti. MHP’den Ak Parti’ye geçen Tuğrul Türkeş’in de bu şekilde geçiş yaptığının hatırlatılması üzerine Başkan Kıransoy, “Bu söylediklerimiz Türkeş için de geçerlidir” ifadelerini kullandı.
“SEÇMEN İRADESİ HİÇE SAYILDI”
CHP’den İYİ Parti’ye geçen milletvekili konusunda eleştirilerde bulunan MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, “Bu vekilleri kahraman ilan edenler kendilerini bir şeymiş gibi göstermek için böyle bir iş yapmışlardır. Hangi partiden olursa olsun. Bir partiden diğer partiye geçmek siyaset etiğine yakışmaz. Çünkü insanlar size seçime girdiğiniz partinin amblemi ile ve logosuyla birlikte oy veriyor. Şimdi ben bu geçen vekillere şunu sorarım; Size destek veren, size oy veren, sizin için risk alan seçmene bunu sordunuz mu? Bir partiden diğerine geçecekseniz eğer girdiğiniz partide görev biter ondan sonra diğerine geçersin. CHP seçmeninin oyları ile seçileceksin. Hani millet iradesiydi? Nerede kaldı milletin iradesi. Millet iradesi deyince mangalda kül bırakmayanlar, iradeyi hiçe sayarak, siyasi etiği de göz ardı ederek böyle bir iş yapmışlardır. Ama bu kendi tercihleridir. En iyi cevap sandıkta verilecektir” dedi.
“TUĞRUL TÜRKEŞ İÇİN DE GEÇERLİDİR”
Tuğrul Türkeş’in MHP’den Ak Parti’ye geçişinin hatırlatılması üzerine Başkan Kıransoy, “Hangi Partiden olursa olsun. Söylediklerimiz nettir. Seçildiği bir partiden, sana oy verenlerin fikrini almadan, köprüyü nasıl olsa geçtim diyerek başka partiye geçmek, menfaat temin etmek siyasi ahlaka sığmaz. Bu Tuğrul Türkeş için de geçerlidir. Başkası içinde geçerlidir. Kim olursa olsun. İlkesel manada bu işleri değerlendirmek lazım. Yani sizi vekil adayı yaparken parti meclisi bir başka adayıda sonuçta bertaraf ediyor. O insanların da hakkına tasallut ederek seçiliyorsun. Yani ön seçime giren insanlarda haksızlığa uğramış olmuyor mu?” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER