16,5 Milyon Liranın Heykeli Dikilsin!

16,5 Milyon Liranın Heykeli Dikilsin!

16,5 Milyon Liranın Heykeli Dikilsin!

Zonguldak Belediye Meclisi, 7 Şubat Çarşamba günü saat 17:00 yapacağı Şubat/2018 2. Birleşiminde İller Bankası’ndan alınacak olan 16,5 Milyon Liralık borç için Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e borç yetkisi isteyecek.
Bir haftadan beri Zonguldak kamuoyunu meşgule eden borçlanma yetkisi ile alakalı Ak Parti ve MHP kanadından ‘Şartlı Evet’ sinyalleri gelirken, 16,5 Milyon liranın hangi alanlarla harcanacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan borçlanma yetkisi için, “Seçim yatırımı” değerlendirmesinde bulunmuştu.
Diğer taraftan ilgili madde de ‘Muhtelif’ ve ‘Sanatsal’ ibarelerinin geçmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. En dikkat çekici detay ise sanatsal alanlar olarak yorumlanıyor. Bu kavram içine yol kenarlarında bulunan duvar yapılarının da girdiği belirtilirken gerçek anlamda sanatsal yatırımların yapılıp yapılmayacağı ise merakla bekleniyor. Zonguldak halkı ve siyasi kanat borçlanmanın yapılması halinde bu paranın firmalar için bir kaynak olduğunu ancak yapılacak işlerin belirlenerek sıkı bir denetime tabi tutulması noktasında görüş birliğinde.
Günün sorusu ise ‘Sanatsal’ yapılar kavramı içinde bu borçlanmadan Uğur Mumcu kavşağına pay ayrılıp ayrılmayacağı oldu. Hatırlanacağı üzere bu alanda daha önce dünya heykeli bulunuyordu. Ancak Uğur Mumcu kavşağından yapılması planlanan düzenlemeden ötürü kaldırıldığı düşünülen heykelin akıbetinin ne olacağı ise başka bir detay. Yeni heykel mi? Mevcut Heykel mi? 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER