17 sanığın yargılanmasına devam edildi

- Aralarında eski öğretmen ve akademisyenin yanı sıra örgütün kapatılan kurumlarında çalışanların da bulunduğu 10'u tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi

17 sanığın yargılanmasına devam edildi

ZONGULDAK - Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, 10u tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Ayşe Gültekin, kendisi hakkında yazılı olarak ifade veren kişiyi tanımadığını belirterek, Hakkımda beyanda bulunan kişiyi tanımıyorum. Üzerime attığı iddiaları kabul etmiyorum. Sohbet ablası olduğumu söylemiş. Benim dini bilgim fazla yokken nasıl sohbet ablalığı yapabilirim. Ben sohbet vermiş değilim. Suç teşkil eden hiçbir şey yapmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum. dedi.

Diğer sanıklar da savunmalarında, kendilerine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek, beraat ve tahliye taleplerini tekrarladı.

Sanık avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini ve beraatlerini istedi.

Heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 4 Hazirana erteledi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında 17 sanık hakkında, silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla 5 yıldan onar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER