19 yıldır emekli maaşını kediler için harcayan hayvansever

19 yıldır emekli maaşını kediler için harcayan hayvansever

19 yıldır emekli maaşını kediler için harcayan hayvansever

Zonguldakın Alaplı ilçesinde yaşayan adam, emekli olduktan sonra her gün 3 kilometre uzakta bulunan Alaplı barınağına yürüyerek gidiyor. 19 yıldır emekli maaşını kediler için harcayan hayvansever, vatandaşları sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya davet ediyor.
Alaplıda Yeni Siteler Mahallesinde oturan Ereğli Demir Çelik Fabrikası emeklisi 67 yaşındaki Hasan Kırmacıoğlu, marketlerden satın aldığı tavuk ve kuru mamalar ile her gün kedileri besliyor. Emekli olduktan soran her gün yürüyerek barınağa giden Kırmacıoğlu, emekli maaşını 19 yıldır kedileri için harcıyor.
Vatandaşları sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya çağıran Kırmacıoğlu, Vatandaşların yapması gereken görevi ben yapıyorum. Evinde kedi besleyemeyen aileler kedileri limana bırakıyor. Ben de her gün buraya gelerek limanın girişinden sesleniyorum, sesimi duyunca da toplanıyorlar. Onların yemeklerini veriyorum. Onlara tavuk, ciğer alarak bakıyorum. 19 senedir bu hayvanlara bakıyorum, emekli maaşımı bu hayvanlara harcıyorum. Et ve tavuk yiyorlar. Burada 30 kedim ve kedilerin 6 yavruları oldu. Toplam 36 kediye bakıyorum. Komşularım beni yadırgıyorlar ama ben zevk alıyorum, yiyeceğim ekmeği onlara yediriyorum ifadelerini kullandı.
Kedileri çok sevdiğini ve 19 yıldır limana gelerek kedilere baktığını söyleyen Hasan Kırmacıoğlu, Bazı insanlar yaz aylarında besledikleri kedi ve köpekleri giderken sokağa bırakıyorlar. Emekli maaşımı bunlara harcıyorum. Çevre köylerden ve sitelerden getirip buraya hayvan bırakanlar oluyor. Ne olur duyarlı olalım. Kışın sokakta kalmasınlar diye limanda bir yer yaptık ama çok sağlıklı bir durum yok. Bunun için mutlaka yardım gerekiyor şeklinde konuştu.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 06:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER