20 günlük maraton bitti! Meclis de mutlu son!

Mecliste 20 günlük maraton bitiyor

20 günlük maraton bitti! Meclis de mutlu son!

Zonguldak il Genel Meclisi’nin Kasım ayı 20. birleşimi yapılıyor

Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı.

Toplantıda ilgili daire müdürleride hazır bulundu. 

Gündem maddesinde yer alan,5302 sayılı il Özel idare kanununun 45. bir mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetmeliğinin 27. maddesi gereğince hazırlanan il Özel idaresinin 120 milyon TL’ye bağlanmış olan 2019 yılı bütçe tasarısı ile ilgili plan ve bütçe Komisyonu’nun hazırlamış olduğu 42 sayılı rapor görüşülüyor. 


İl Özel idaresi ince ben Müdürlüğü’nün 2018 yılı bütçesinde yer alıp kullanılmayan ödeneklerden sırayla diğer personel Giderleri bütçe tertibinde ki 51.694,24 TL’nin destek hizmetleri Müdürlüğü’nün tüketime yönelik mal ve malzem

Zonguldak il Genel Meclisi’nin Kasım ayı 20 günlük maraton sona erdi.

Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı. Toplantıda ilgili daire müdürleri de hazır bulundu.

Gündem maddesinde yer alan,5302 sayılı il Özel idare kanununun 45. bir mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetmeliğinin 27. maddesi gereğince hazırlanan il Özel idaresinin 120 milyon TL’ye bağlanmış olan 2019 yılı bütçe tasarısı ile ilgili plan ve bütçe Komisyonu’nun hazırlamış olduğu 42 sayılı rapor oy birliğiyle kabul edildi.  

İl Özel idaresi ince ben Müdürlüğü’nün 2018 yılı bütçesinde yer alıp kullanılmayan ödeneklerden sırayla diğer personel Giderleri bütçe tertibinde ki 51.694,24 TL’nin destek hizmetleri Müdürlüğü’nün tüketime yönelik mal ve malzeme alımlarına yolluklar harcıma kalemindeki 13.886,24 TL’nin de Yine destek hizmetleri Müdürlüğü’nün personel servis aracı kiralama giderlerinin artırılması da oy birliğiyle kabul edildi.

TAŞDELEN: ‘İNŞALLAH İDARE DAHA CİDDİ YATIRIMLAR YAPAR’

Bütçenin hayırlı olmasını dileyen AK Partili Meclis üyesi Ayhan Taşdelen: “2019 yılı bütçemizin Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl ilk defa idare ile beraber güzel bir çalışma yapıldı. Ciddi anlamda bize gelen cari yatırımlar konuşanda önemli oldu. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz bu mecliste iyi projeler başaramadık, yapamadık gibi geliyor, yönetimden de böyle bir teklif gelmedi. İnşallah kendi gelirlerini arttırarak projeler üretirler de idaremiz daha ciddi gelirler elde edip, daha ciddi yatırımlar yaparlar” dedi.

Daha sonra konuşan CHP’li meclis üyesi ve grup sözcüsü Fikret Zaman’da, bütçenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

TERZİ: ‘KİMSE MAZERET ÜRETMESİN’

İdarecilere seslenen AK Partili meclis üyesi İsmail Terzi: “2019 bütçemiz hayırlı olsun. Bütçe iyi, idarede ki arkadaşlarımızın da performanslarını biraz daha hızlandırmaları gerekiyor. 2019 lütfen kimse mazeret üretmesin. Bu devlet herkese bakıyor, çalışmamak için hiçbir sebep yok. Zonguldak’ın her alanını bu bütçe ile hizmet edeceğiz. Her mağdura sayın Valimizin kanadıyla, gerekse İl Genel Meclisine gelen tekliflerle, arkadaşlarımızın verdiği önergelerle amacımız her yere hizmet etmek. Zonguldak’a daha iyi hizmetler yapmak için hepimiz gayret edeceğiz” dedi.

KARAVELİ: ‘EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, 20 gün süren maratonu değerlendirdi.

Karaveli, 2019 yılı bütçesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “2019 yılı bütçesinin Zonguldak ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 2019 bütçemiz 120 milyon olarak bağlanmıştır.  İnşallah ocak ayından itibaren yeni bütçenin uygulamasına geçeceğiz. Gerçekten de 2019 yılı bütçesi 120 milyon olmasında emeği olan sayın Valimize teşekkür etmek istiyorum. Meclis üyesi arkadaşlarla hakikaten de 20 günlük başarılı bir çalışma zamanı geçirdik. Bütçeye baktığımızda %60’ın üzerinde bir yatırım oranıyla bu sene rekor bir getirim programı ayarladık. KÖYDES programı ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğümüze daha fazla iyi niyet göstererek bu bölgedeki su sorunlarını çözmek istiyoruz. Bizim için devam eden turizm projelerinin önemi çok fazladır. Bunların artık belli bir seviyeye gelmesini istiyoruz. Bu noktada da kültür ve turizm müdürlüğüne aktardığımız ödenek önemlidir. Buradaki turizm projelerinin devamını getirmek istiyoruz. Bizim bölgemizde en büyük problemimiz köylerdeki nüfus probleminizdir. Biz hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerde önem gösteriyoruz. Buraya da yüklü bir ödenek ayırarak önümüzdeki dönem tarımsal projelerin faaliyete geçmesi örnek çalışmaların başlatılması noktasında da kararlıyız. 20 günlük program içerisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2019 yılı bütçesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER