2018'e böyle giriyoruz...

2018'e böyle giriyoruz...

2018'e böyle giriyoruz...

Zonguldak şehircilik anlamında her geçen gün geriye giderken, belediyenin kamuoyuna yansıyan manzaraları görmezden gelmesi vatandaş kanadından tepki çekiyor. Yapılan kaldırım yenileme çalışmalarının ardından bile rantable sağlayamayan Zonguldak Belediyesi, şehirde yaşayan vatandaşların nazarında başarısız olarak ifade ediliyor.
Çarşı içinde yapılan Arnavut kaldırımlarında yer yer oluşan büyük çukurlar yetkililer tarafından görmezden gelirken, tamir tadilat yapılan bölgelerin sürekli kazılması ise kamu malının israfına yol açıyor. Diğer taraftan 50 yıllık altyapı sorununun çözüldüğüne işaret edenler Fevkani Köprüsü ve düzgün drenaj yapılmamış yollarda oluşan göletlerde boğuluyor.
2015 yılında en son yerel seçimlerden bugüne kadar, şehircilik anlamında bir çok eksiği bulunan Zonguldak Merkez’de, şehir merkezinin trafik sorunu, mülkiyet sorunu, yol sorunu, alt yapı sorunları devam ediyor. Toplamda 3-4 caddeden oluşan şehir merkezinde, ana arterlerin delik deşik olması ve özellikle yağışlı havalarda vatandaş için çile haline gelmeye devam ediyor.
Zonguldak Belediye binasının kendi bulunduğu Acılık semtinde bile durum içler acısı. Merkez ilçe dahil 19 mahalleye hizmetle yükümlü olan belediyenin çalışmaları yetersiz kalırken, meclis üyelerinin ifadelerine göre, gelir açısından önceki dönemlerden daha fazla gelire sahip.
2017 yılını uğurlamak olduğumuz şu günlerde kış mevsimi de kendini hissettirmeye başladı. Vatandaşlar sağanak yağmurların ardından göle dönen şehir merkezinde, kar yağışında yaşanacak olumsuzlukların alınacak tedbirlerle önüne geçilmesini bekliyor.
Geçtiğimiz günlerde “Cittaslow” üzerine konferans vermek için Zonguldak Belediyesi’ne gelen İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Devrek’i işaret ederek, “Kimliksiz bir şehir” değerlendirmesinde bulunurken Zonguldak’ı ise, “Kan kaybı olduğu bir gerçek” şeklinde yorumladı. Ancak Başkan Soyer Devrek’e atıfta bulunurken Zonguldak’ı görmezden geldi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER