21 Bin kan bağışı hedefleniyor!

21 Bin kan bağışı hedefleniyor!

21 Bin kan bağışı hedefleniyor!

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Selim Alan, Sağlık Bakanlığı tarafından 2018 yılı için 21 Bin ünite kan hedefinin Zonguldak için belirlendiğini yapılan çalışmalar doğrultusunda ise belirlenen hedeflerin içerisinde hatta biraz daha ilerisinde olduklarını belirtti. Alan ayrıca Ramazan ayı öncesi vatandaşları bağış yapmaya davet etti.
“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Kızılay ekiplerinin kan bağışı toplama noktasından yoğun şekilde çalıştığına dikkat çeken Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan, “Çalışmalarımız tüm ilçe ve beldelerimizde vatandaşlarımıza yönelik kan bağışı şeklinde devam ediyor. Her yerde, iş yerlerinde, kamu binalarında, sivil toplum kuruluşlarında kan bağışlarımız devam ediyor. Biliyorsunuz malum 15 Mayıs’ta Ramazan ayı başlıyor. İster istemez her Ramazan ayından olduğu gibi talepleri karşılama noktasından ufak tefek sıkıntılar yaşanabiliyor. Bunların önlemini şimdiden almaya başladık. Umarım bu yıl kan noktasından sıkıntı yaşamadan Ramazan’ı atlatır ve bayrama erişiriz. Sivil ekiplerimiz olsun, üniversite ekiplerimiz olsun her gafta ilçelerimizi düzenli şekilde ziyaret ederek bağış noktasında çalışmalarına devam ediyor. Devlet hastanesi, üniversite hastanesi ve özel hastanelerde bulunan vatandaşlarımızın derdine derman olmaya çalışıyoruz. Gönüllü kan bağışçılarımızdan her zaman olduğu gibi talebimiz sağlıkları yerindeyken 20-25 dk ayırarak bağış yaparak kan noktasında ihtiyaç sahipleri ile paylaşım içinde olmalarıdır. Bizde bu yönde aldığımız kanı hastalara ulaştıralım ve ihtiyaç sahiplerini mutlu edelim. Onlarda sevdikleri ile beraber hayatlarına devam etsinler” dedi.
“RAMAZAN ÖNCESİNE DİKKAT”
Ramazan ayı öncesi vatandaşlara kan bağışı yapmaları noktasında çağrıda bulunan Dr. Alan, “Ramazan ayı öncesinde iki tane önemli etkinliğimiz olacak. Ramazan ayında stok yapmak için ve sıkıntı olmaması için. TSO’nun her yıl geleneksel hale getirdiği bir kan bağışı olacak. Yine Ereğli’de kan bağışı çalışmalarımız olacak. Zonguldak olarak bakanlık tarafından 21 Bin kan hedefi 2018 yılı için belirlenen hedef oldu. Hedeflerimiz doğrultusunda hatta biraz daha üstünde kan bağışlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olması ile her geçen gün artarak devam ediyor” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER