22 MİLYON 803 BİN LİRALIK YATIRIM PROGRAMI KABUL EDİLDİ

22 MİLYON 803 BİN LİRALIK YATIRIM PROGRAMI KABUL EDİLDİ

2020 yılının son İl Genel Meclisi toplantısında 22 milyon 803 bin liralık yol, su ve kanal hizmetleri yatırım programı kabul edildi.

Açılış ve Yoklamanın ardından İl Genel Meclisinin bir önceki birleşimine ait toplantı tutanak özetinin okunup oylandı.

ALAPLI'DAKİ CÜRUF TESİSİNE ONAY

Alaplı İlçesi, Osmanlı Köyü hudutları dahilinde bulunan 102 ada, 11 ve 13 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Katı Atık Tesisleri Alanı (Geri Kazanım Tesisi)” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili. İmar ve Bayındırlık,  Sanayi ve Ticaret, Plan ve Bütçe,  Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 27 – 16 – 35 – 23 – 19  sayılı raporlar görüşüldü.

Madde hakkında söz alan CHP İl Genel Meclisi Hayrettin Kartal, "Çevre mühendisleri ve bu konu hakkında ve çevre hukukuyla ilgili kanun yönetmelikle belirlenen komisyon görüşüne katılmıyorum"dedi.

CHP İl Genel Meclis Üyesi  Nebahattin Yılmaz, "Aynı tesis Karabük’te kurulmuş olup hakkında raporlar vardı bi sıkıntı var gözüküyordu ancak burda onun benzeri olmadığı gözüküyor mutlaka dosya hazırlanırken çevreye sıkıntı vermediği dosyaya konulmuştur o dosyayı merak ediyorum"dedi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin, "Az önce arkadaşların dediği gibi ilgili görüşler kurumumuza ulaşmış ancak burada tartışıyoruz. Eğer biz kamu kurumlarına güvenmeyeceksek kime güveneceğiz' dedi. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

İl Özel İdaresi 2021 Yılı Yatırım Programı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 28 – 36 sayılı raporlarının görüşüldü ve 22.8 milyon liralık yol, su ve kanal hizmetleri yatırım programı kabul edildi.

- "İlimiz Ereğli İlçesi,Soğanlıyörük Köyü 136 ada 6 parsel üzerinde Ticari ve Rehabilitasyon Merkezi yapılmayı düşünülmekte olup,arsa kenarında bulunan yolda bakım ve onarım çalışması yapılabilmesi için yol alınma hususu"

- "İmar Kanununun 27.Maddesinin 7.Fıkrasında Çevre planında açıkça belirtilmediği takdirde,ihtiyaç duyulması halinde,köyün gelişme potansiyeli ve gelişme düzeyide dikkate alınarak...Özel kanunlara ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla bu alanlarda yapılaşma kararı... İl Genel Meclisi kararı ile belirlenir. Hükmü yer almakta olup,idaremiz yetki ve sorumluluk sahası içerisinde Mevzi/Uygulama İmar planı bulunmayan alanlarda kadastro yoluna cephesi olmayan taşınmazlarda yapılaşma şartlarının belirlenmesine ihtiyaç duyulmuş olup konu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması"

Hakkında 2 adet önerge kabul edildi.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi  Ramis Muslu yaptığı konuşmada Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümünü kutladı. Ak Parti Grup Başkan vekili İsmail Terzi de bütçe hakkında söz alarak işlerin zamanında yapılması konusunda özel idareyi duyarlı olmaya davet etti ve işlerin zamanında başlaması gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı konuşmada yatırım bütçesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Meclis üyelerine korona virüse karşı çok dikkatli olmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Meclis bir sonraki bilişimin gün ve saatini belirlemesiile sona erdi.


 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER