276 kişi iş sahibi oldu

276 kişi iş sahibi oldu

276 kişi iş sahibi oldu

ZONGULDAK - Zonguldak&[#]39;ta Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce (İŞKUR), Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı&[#]39;na bağlı okullarda çalıştırmak üzere 276 kişiyi noter huzurunda yapılan çekilişle belirledi.

Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen kura töreni öncesi gazetecilere açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, TYÇP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalıştırılmak üzere alınacak 276 kişiyi noter kurasıyla belirlediklerini söyledi.

Merkez, Kilimli ve Kozlu ilçelerinin kuralarını çektiklerini aktaran Demirsu, şöyle konuştu:

"Diğer ilçelerimizin her birinde de ayrı ayrı noter kurası yapıldı. Bununla ilgili kurumumuza 3 bin 257 başvuru oldu. Yapılan başvuruya karşı 276 kişiyi işe başlatacağız. Asil seçilenlerden gelmeyen olduğu takdirde yedeklerden kurumumuzca maddi durumu en kötü olanlar belirlenecek.

Yetiştirebilirsek 16 Ekim tarihinde kuradan çıkan kişileri görevlerine başlatmayı düşünüyoruz. Kuradan ismi çıkıp işlerine başlayan kişiler 30 Haziran 2018&[#]39;e kadar çalışacaklar. Bu süre 9 aylık bir süre olmuş olacak. Bu süreç içerisinde askeri ücret üzerinden ücretleri ödenecek."

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER