29'uncu Vergi Haftası Kutlandı...

29’uncu Vergi Haftası Kutlandı...

29'uncu Vergi Haftası Kutlandı...

29’uncu Vergi Haftası kapsamında Valilik Önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün ve Vergi Dairesi yöneticileri, daire müdürleri ile çok sayıda kişi katıldı.

29’uncu Vergi Haftası kapsamında Valilik Önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Tören Zonguldak vergi dairesi başkanı Refik Akgün’ün anıta çelenk sunmasıyla başladı.

Ardından şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup akabinde istiklal marşımız söylendi.

Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Refik Akgün’de, yaptığı konuşmada 29. Vergi Haftası’nı kutladı. Zonguldak’ın 3.1 milyar lira vergi ile Türkiye’de 13. sırada bulunduğunu belirten Refik Akgün şunları söyledi: “1990 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak şubat ayının son haftasında kurtlanan vergi haftası bu sene 26 Şubat- 4 Mart 2018 tarihlerine denk gelmektedir. Vergi Haftası’nı kutlar başta da bu cennet vatanı bize emanet eden Kurtuluş Savaşı şehitlerimize, hain terör örgütlerine karşı 15 Temmuzda, Fırat kalkanı ve zeytin dalı operasyonunda Şehit düşenlere Cenabı Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar dilerim. Devletlerin kalkınmalarının temeli tam ekonomik ve siyasi bağımsızlıktan geçmektedir. Devletimiz son yıllarda dünyada gelişen ekonomik ve siyasi konjonktürleri değerlendirerek, kaynakların kullanımında yerlilik ve millet politikalarını uygulanmaya başlamıştır. Yerlilik ve millilik politikalarıyla bir taraftan istihdam yaratırken bir taraftan da yerli ve milli kaynakların ekonomiye kazandırılmasının önü açılmıştır. Bu uygulamaların olumlu sonuçları kendisini savunma sanayi, ulaşım iletişim, sağlık ve enerji gibi alanlarda göstermiştir. Ülkemiz savunma Sanayinde yüzde 75 gibi yerlilik ve millilik seviyesini yakalamış, kendi imkanlarımızla her türlü harp araç ve gereçleri üretebilen, kendi uydusunu yapıp uzaya gönderilen, dünyanın en büyük havalimanı İnşa ederek dünyanın havayolu trafiğine yön veren, doğal gaz geçişi ve dağıtımı konularında anahtar ülke konumuna gelmiştir. Tüm bu uygulamalarla ülkemiz adeta kendi göbeğini kendi keser duruma gelmiştir. Kuşkusuz bu Yükseliş Bir taraftan da birilerini rahatsız etmeye başlamış adeta ülkemizin yükselişini durdurmak için frene basar gibi FETÖ/ PKK/ PYD YPG gibi terör unsurları devreye sokulmuştur. Ancak bu terör saldırılarına devletimizin milletimizin aziz Vefa kurtuluşu ile gereken en ağır ceza verilmiştir. Milletimiz bu saldırılar karşısında adeta tarihi 2.Kurtuluş Savaşı mücadelesini vermiştir. Ama yine tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemiz 2017 yılında ekonomik alanda yakalamış olduğu yükselme trendine devam ettirerek yüzde 7.5’lik büyüme oranı ile dünyanın en çok gelişen Ülkesi olmuştur. Kuşkusuz bu başarıda uygulanan maliye disiplinin de rolü büyüktür. Bu anlamda elde edilen başarıların korunabilmesi ve artarak sürdürebilmesi için yerlilik ve millilik politikalarına, gelir ve harcamalarda mali disipline devam edilmelidir.

Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı olarak 2017 yılında bakanlığımızın bize verdiği tahakkuk ve tahsilat hedeflerini tutturarak yaklaşık 3.1 milyar lira tutarındaki Vergi ve benzeri geliri devlet hazinesine aktarılarak ilimizi Türkiye genelinde 13 sıraya taşıdık. Bu başarıyı yakalamamız da bize yardımcı olan tüm çalışma arkadaşlarıma, serbest muhasebeci Mali Müşavir arkadaşlarımıza ve oda temsilcilerine çok teşekkür ederim. Ülkemizin daha müreffeh düzeye çıkması için, “Bu ülke bizim”, “Ülkenin gelişmesi için Sende verginle destek ol” diyor saygılar sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER