30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu!

30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu!

30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu!

Zonguldak Valiliği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri hakkında duyuru yaptı. Bayram programının belirlediği etkinlik Valilik Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni ile başlayacak.
30 AĞUSTOS 2018 ZAFER BAYRAMI’NIN 96’NCI YILI KUTLAMA PROGRAMI    
   1. HAZIRLIKLAR:

    a. 28 Ağustos 2018 günü şehrin muhtelif yerlerine Belediye, TTK ve Orman Bölge Müdürlüğünce TAK’ lar kurulacaktır.

    b. ZAFER BAYRAMI’ nın 96’ncı yıl dönümü kutlamaları 30 Ağustos 2018 günü saat 07.00’de başlayacak ve saat 24.00’de son bulacaktır.

    c. 29 Ağustos 2018 günü resmi daireler, Askeri birlik, kara ve deniz araçları, cadde ve meydanlar bayram süresince bayraklarla donatılacaktır.

    ç. Belediye Başkanlığınca tören günü için, platform ve ses düzeni en geç saat 08.00’de yerlerine konulacak, çalışır ve faal durumda bulundurulacaktır. 

    d. 30 Ağustos 2018 günü saat 08.30’dan itibaren tören alanında İl Sağlık Müdürlüğünce yeterli sayıda sağlık personeli görevlendirilecektir.

    e. ATATÜRK Anıtındaki ve Şehitler Parkı önündeki tören icrası İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen tören komutanı tarafından yürütülecek.
2. ÇELENK KOYMA TÖRENİ:
  a. Tören yeri, Hükümet Konağının önündeki Cumhuriyet Alanıdır
b. Saat 09.00’da ATATÜRK anıtına Valilik, Belediye Başkanlığının çelenkleri konulacaktır.
c. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen Müzik Öğretmeni eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunu takiben İstiklal Marşı söylenerek Şanlı Bayrağımız İl Jandarma Komutanlığınca belirlenecek 2 er tarafından göndere çekilecektir.
3. TEBRİKAT
09.15–09.40 arasında Valilik Makamında Vali ve Belediye Başkanı tarafından protokol sırasına göre tebriklerin kabulü yapılacaktır. (Tebrikat Özel Kalem Müdürlüğünce organize edilecektir.)
4. KUTLAMA, TÖREN VE RESMİ GEÇİŞ:
a. Törene katılacaklar 09.30’da geçit yapılacak alanda yerlerini almış olacaklardır.
b. 09.45’de tören alanına intikal eden Vali ve Belediye Başkanı tarafından törene katılanlar ile halkın bayramı kutlanacaktır.
c. Vali ve Belediye Başkanının yerlerini almalarını müteakip, saat.10’.00’da okunacak İstiklal Marşı eşliğinde, Belediye Kültür Müdürlüğü önünde bulunan Bayrak İl Jandarma Komutanlığınca belirlenecek er tarafından göndere çekilecektir.
- Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen personel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacaktır.
- İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir öğrenci tarafından şiir okunacaktır.
d. 10.30’da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek tören komutanının vereceği komut ile birlikte törene katılan;
 Muharip Gaziler, Belediye, TTK (Maden Ekibi), İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü,  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri, Diğer Mahalli Dernekler ve Mesleki Teşekküller sıra ile geçiş yapacaklar ve müteakiben tören sona erecektir.

       5. EMNİYET VE TRAFİK HİZMETLERİ:
Zafer Bayramı süresince gerekli trafik ve güvenlik önlemleri İl Emniyet Müdürlüğünce sağlanacaktır. Bu program görevliler için emir, halkımız için davetiye yerine geçerlidir.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER