30 Bin kişi ziyaret etti

30 Bin kişi ziyaret etti

30 Bin kişi ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı Sinop, Kastamonu ve Zonguldak'ta bulunan tabiat parklarını Ramazan Bayramı tatili süresince 30 bin kişi ziyaret etti.

DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tabiat parklarının yeni yapılan yatırımlarla bölge turizmine önemli katkılar sunmaya başladığını söyledi.

Resmi rakamlara göre Sinop, Kastamonu ve Zonguldak'taki tabiat parklarının bayram tatilinde 30 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini aktaran Başyiğit, en fazla ilgi gören tabiat parkının ise 7 bin kişinin ziyaret ettiği Erfelek Tatlıca Şelaleri olduğunu vurguladı.

Hedeflerinin tabiat parklarının ziyaretçi sayılarını artırmak olduğunun altını çizen Başyiğit, şunları dile getirdi:

"Bayramı, tabiatla iç içe, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzak, aileleri ile birlikte, huzurlu bir şekilde geçirmek isteyen binlerce kişi DKMP 10. Bölge Müdürlüğü tabiat parklarına akın etti. Erfelek Tatlıca Şelaleleri 7 bin kişi tarafından ziyaret edilirken, Hamsilos Tabiat Parkı ise 6 bin 300 kişiyi ağırladı. Kastamonu sınırları içinde yer alan Küre Dağları Milli Parkı ile Zonguldak Milli Egemenlik Tabiat Park'ları da beşer bin ziyaretçi ağırladı. Diğer tabiat parklarının ziyaretçi sayılarıyla bu rakam 30 bini buldu. Amacımız buraların ziyaretçi sayılarını giderek artırmak. Çünkü Bakanlığımız öncülüğünde yapılan çalışmalar sayesinde tabiat parklarımıza olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor."

Yaz sezonu boyunca tabiat parklarının vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceğine işaret eden Başyiğit, bölge turizmine katkı sunmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2018, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER