30 Bin oyun 28 Bini bizim!

30 Bin oyun 28 Bini bizim!

30 Bin oyun 28 Bini bizim!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, 24 Haziran seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulunurken seçimlere OHAL koşullarında gidildiğini bu durumun sadece CHP’yi değil tüm partileri etkilediğini belirtti. Ak Parti’nin seçimde kamu imkanları kullandığını belirten Başkan Zaman, “. OHAL koşullarında seçime gidildiğini unutmamak lazım. Bu sadece CHP’yi bağlamıyor. Bütün siyasi partileri bağlayan bir durum söz konusu. Ak Parti bütün devletin imkanları elinde bulunurken seçime gidiyor. Yani 80 kiloluk bir boksörün karşısına 80 kiloluk bir boksör çıkması gerekiyor. Bu seçimde vatandaşın karşısına 40 kiloluk boksör çıkardık. Bunun tanımı budur” ifadelerini kullandı.
24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerde Zonguldak’ta bir başarısızlık olmadığını İYİ Parti’nin aldığı 30 Bin oydan 28 Bin civarının CHP’nin oyu olduğuna dikkat çeken CHP Merkez İlçe Başkanı Zaman, “Genelde Zonguldak’ta evet bir oy kaybımız var. Sonuçlara baktığımızda İYİ Parti’nin 30 bin oy aldığını görüyoruz. Bu 30 Bin oyun en az 28 bin civarı CHP’nin kendi oyudur. Yani toplamda baktığınız zaman 7 Haziran seçimlerinde oyumuz aynı yerdedir. Yani CHP burada bir şey kaybetmedi” dedi.
“AĞIR SİKLET, TÜY SİKLET”
24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “İlk olarak hangi koşullarda seçime gidildiğini herkes biliyor. OHAL koşullarında seçime gidildiğini unutmamak lazım. Bu sadece CHP’yi bağlamıyor. Bütün siyasi partileri bağlayan bir durum söz konusu. En çok da iktidarın dışında bulunan siyasi partiler bundan etkileniyor. Diğer taraftan bütün kamu imkanları elinde olan bir siyasi parti mevcut. Ak Parti bütün devletin imkanları elinde bulunurken seçime gidiyor. Yani 80 kiloluk bir boksörün karşısına 80 kiloluk bir boksör çıkması gerekiyor. Bu seçimde vatandaşın karşısına 40 kiloluk boksör çıkardık. Bunun tanımı budur. Böyle bir tanımda kimin galip çıkacağı zaten belli. Tabiki biz demokrasiye inanan CHP’liler olarak her zaman halkın tercihine saygı duyduk. Halk böyle bir yönetimi tercih etti. Buna bir itirazımız yok. Bu bir süreçtir. Yaşanacak, görülecek onun sonucunda ülke hangi noktaya geldi göreceğiz. Bu arada oy verenlerin de mutlaka sorumluluğu da vardır. Onlarda önlerine bakacaklar. Doğru yapıp yapmadıklarını ilerleyen zamanda göreceğiz. İşin doğrusu bu” ifadelerini kullandı.
“30 BİN OYUN 28 BİNİ CHP’DEN”
 İYİ Parti’nin aldığı 30 Bin oydan 28 Bini CHP’den giden oylar olduğuna dikkat çeken Başkan Zaman, “Genelde Zonguldak’ta evet bir oy kaybımız var. Sonuçlara baktığımızda İYİ Parti’nin 30 bin oy aldığını görüyoruz. Bu 30 Bin oyun en az 28 bin civarı CHP’nin kendi oyudur. Yani toplamda baktığınız zaman 7 Haziran seçimlerinde oyumuz aynı yerdedir. Yani CHP burada bir şey kaybetmedi. Türkiye bir kayıp var. Onun yansıması elbette Zonguldak’ta var. Ancak AKP’nin kaybı yüzde 8 gibi bir kayıp. Bu daha fazla bir kayıp” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2018, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER