4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı...

Son dakika haberi: Koronavirüsle mücadele kapsamında 30 büyükşehirle Zonguldak'ta 23, 24, 25 ve 26 Nisan'da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı...

 Zonguldak'ta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması gece 00.00 itibariyle başladı. 
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 4 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ramazan ayının başlangıcına denk gelen kısıtlama günleri dolayısıyla vatandaşlar adeta caddelere akın etti. 
Gecenin ilerleyen saatlerinde de alışverişlerini yapanlar evlerinin yolunu tuttu. Saatler gece 00.00'ı gösterdiğinde ise polis ekipleri hazırlıklarını tamamlayarak devriye görevine başladı. Sokakta yürüyen vatandaşları uyaran ekipler, "Evdekal" çağrısı yaptı. Araç girişi olmayan mahallelerde ise katırlarla çöpler temizlenmeye çalışıldı. 
Öte yandan temizlik ekibi de dezenfektan çalışmalarını sürdürdü. Bazı vatandaşlar ise banka önlerinde para çekmek isterken adeta zamanla yarıştı. 

GAZETELER EVLERE SERVİS

Dört gün sürecek kısıtlamaya bazı istisnalar getirildi. 4 günlük kısıtlama öncesinde market ve pazarlardan ihtiyaçlar karşılandı. Daha önceki kısıtlamalarda olduğu gibi bu kez de, evde kalanların ekmek, su, mutfak tüpü ihtiyaçları kapılarına kadar ulaştırılacak. Gazeteler evlere servis edilecek. Kargo şirketleri kısıtlamadan etkilenmeden çalışacak.

LOKANTALAR AÇIK

Restoran, lokantalar ve tatlıcılar da kısıtlama süresince paket servisi yapabilecek. Eczaneler kısıtlama süresince açık.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÇALIŞACAK

Temel ihtiyaçlara yönelik iş yerleri ve kamu kurumları ile buralarda çalışanlar kısıtlamadan muaf. Çalışanlar için toplu taşıma araçları, belirli saat aralıklarıyla hizmete devam edecek.

Kısıtlama 26 Nisan pazar gecesi gece 24'te sona erecek. Kısıtlamaya uymayanlara, 3 bin 150 lira idari para cezası kesilecek.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2020, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER