42 YIL SONRA!

Zonguldak’ta 1976-1978 yılları arasında askerlik görevini yerine getiren tertiplerden Mehmet Türk ; “Doğrusunu söylemek gerekirse 41 yıl sonra Zonguldak’a daha güzel bir seviyede görmek isterdik.” dedi.

42 YIL SONRA!

Zonguldak’ta 1976-1978 yılları arasında askerlik görevini yerine getiren tertiplerden Mehmet Türk ; “Doğrusunu söylemek gerekirse 42 yıl sonra Zonguldak’a daha güzel bir seviyede görmek isterdik.” dedi.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı’nda 1976-1978 yılları arasında askerlik görevini yerine getiren tertipler 42 yıl sonra Zonguldak’a geldiler.  Kente gelen tertipler Valilik binası önünde toplanarak asker selamı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Zonguldak’a gelen tertipler arasında yer alan 66 yaşındaki Mehmet Türk, Zonguldak’ın bıraktıkları gibi durduğunu ifade ederek, “Sadece binaların yüzleri değişmiş.” dedi.

“HALK, ŞEHİR ARASINA SIKIŞIP KALMIŞ”

Zonguldak’a hem İl Jandarma Komutanlığı’nı hem de şehri gezmeye geldiklerini ifade eden Mehmet Türk, “Zonguldak’ta 1974-1978 yılları arasında Jandarma Komutanlığı’nda askerlik yapan aynı devre arkadaşlarız. Sosyal medya üzerinden anlaşarak 42 yıl sonra yeniden Zonguldak’a geldik. İnşallah sağ kalırsak yeniden aynı ekiple beraber Zonguldak’ı ziyaret etmek istiyoruz. Aramızda birçok vefat etmiş arkadaşlarımız var. Ama bugün o dönemdeki arkadaşlarımızla hep bir araya gelmek bize mutluluk ve gurur verdi. Zonguldak halkına bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ben bölüğün en yaşlısıydım ve bölük yazıcısı olarak askerliğimi yaptım. Askerlik yaptığımız dönemden bu zamana kadar Zonguldak’ta çok fazla değişen bir şey olmamış. Sadece binaların yüzleri değişmiş. Zonguldak 42 yıl önce bıraktığımız gibi kalmış. Doğrusunu söylemek gerekirse 42 yıl sonra Zonguldak’a daha güzel bir seviyede görmek isterdik. Zonguldak’ın sahile bir değerdir fakat işlenmemiş bir incidir. Sahilimizin kıymeti bilinmemiş. Sahil işlenmediği için halk, şehir arasına sıkışıp kalmış. Ben Zonguldak’ta askerlik yaptığım dönemde Ekai plan bürosunda şu anki ismi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda altı ayda Zonguldak’ın haritaların çizdim. Benim çizdiğim haritalar ile Türkiye’nin en disiplinli, en başarılı alayı seçildi. Zonguldak’ın en güzel yerlerinden birisi Amasra’ydı.” İfadelerine yer verdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2019, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER