78'İNCİ YILI KUTLANDI...

78'İNCİ YILI KUTLANDI...

78'İNCİ YILI KUTLANDI...

Yardım Sevenler Derneği Zonguldak Şubesi’nin 78’inci kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Zonguldak Yardım Sevenler Derneği Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan Dernek Başkanı Emel Özdoğan, kuruluş amacının yoksul insana yardım olan derneği faaliyetlerinin 92 yıldan beri devam ettiğini belirterek şunları söyledi; “Kuruluş amacı yoksul insana yardım olan derneğimizin faaliyetleri 92 yıldır artarak devam etmektedir. İhtiyaç sahibi ailelere aş, giyecek, barınma, yakacak, eşya vs. sunan yoksul öğrencilere eğitim imkânı sağlayan hastalara ilaçlarını almakla yardımcı olan derneğimiz; okullar, ana sınıfları, öğrenci yurtları, huzurevleri, hastane odaları da yaptırmaktadır. Yardımlarını Valilikler, Belediyeler, sağlık kurumları, Milli Eğitim ve devletin diğer kurum ve kuruluşları ile koordine şekilde yapmaktadır.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği 1928 yılından bu yana yardım seferberliğini devam ettirmektedir. 1942 yılında Zonguldak’ta açılan derneğimizin bugün 78. Yılını kutluyoruz. Bu gönüllüler birlikteliği hiçbir dil, din, ırk ve etkin köken gözetmeksizin yardımlarını vatandaşlarımızın ihtiyaç sahibi olanlara ulaştırmakta, faaliyetlerini ülke genelinde 133 şubesi ile sürdürmektedir. Bu tarihi yolculukta ihtiyaç duyulan her alanda hizmetlerimizi Zonguldak Yardım Sevenler Derneği yönetim kurulu olarak sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER