84 sanıklı FETÖ davasında tahliye...

84 sanıklı FETÖ davasında tahliye...

84 sanıklı FETÖ davasında tahliye...

Zonguldakta Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, örgüt elebaşı Fetullah Gülenin de aralarında bulunduğu, 7si tutuklu 14ü firari 84 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Zonguldakta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 6sı tutuklu sanık, sabah saatlerinde cezaevi araçları ile Zonguldak Adliyesine getirildi. Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Silahlı terör örgütüne üye olmak, Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık, Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçlamalarıyla 63 sanık 2nci kez hakim karşısına çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada örgütün ildeki mütevelli heyetinde oldukları iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli sürelerde hapis cezası istemiyle yargılanan 7si tutuklu 63 sanık ve avukatları katıldı.
Sanıkların dinlenildiği davada sanıklardan Necati Yılmaz, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek Silahlı veya silahsız terör örgütüne üye olmadım. Ben muhafazakar bir insanım. Cemaat denilen yapının içerisine faydalı olabilmek için girdim. 17/25 Aralık operasyonlarından sonra cemaate uzak durmaya çalıştım. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gerçekleri gördüm. Darbe girişiminden sonra ben şehir dışındaydım. Hakkımda yakalama kararı çıktıktan sonra ortamın düzelmesini bekledim. Bu sırada İstanbulda saklanıyordum. Gözaltına alınanların işkence gördüklerini, ağır baskı altında kaldıklarını sosyal medyadan okuyunca korktum. Suçsuzum ve tahliyemi talep ediyorum dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan M.S.nin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2018, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER